Hyppää pääsisältöön

Radiossa saattoi saattaa sanasepon satimeen

Sanaseppoilua kuultiin Ylen radiokanavilla jo vuodesta 1992, kun Antti Skyttä ja Erkki Vuokila kilpailuttivat kuulijoita Radiomafian Pressiklubin Sanaseppoloosi-osiossa. Vuonna 1995 sanasepot vaihtoivat kanavaa ja saivat ihan oman ohjelman. Radio Suomeen kolmanneksi juontajaksi mukaan tuli Heli Mattsson.

Sanasepot-ohjelmaa kuultiin aina vuoteen 2002 asti. Ohjelman kuulijat pääsivät vastailemaan kiperiin sana-arvoituksiin. Pääsivätpä kuulijat keksimään omiakin arvoituksiaankin, joita lähetyksessä luettiin.

Ensimmäisen vuoden yhteenvedossa tutustutaan ohjelman Anagrammi- ja Hönötysosioihin. Suosittuja olivat myös osiot Ventti ja Saattakaa sanasepot satimeen.

Sanaseppoilu ei ollut pelkkää satimeen saattamista, vaan ohjelma järjesti myös muun muassa novellikilpailuja.

Teksti: Juhana Säilynoja

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto