Hyppää pääsisältöön

Samanmielisten sananvääntäjien sanaristikkoseuraa ei huoleta sudokut

Sanaristikkoseura Sanasepot tekee työtä, jotta mahdollisimman moni löytäisi sisäisen sanataiteilijansa. Yhdistyksen tarkoitus on myös edistää kriittistä ja analyyttista suhtautumista sanaristikoihin.

Tietolaatikko

Joukko innostuneita ristikkoharrastajia perusti Sanaristikkoseura Sanasepot ry:n 21.11.1981. Mukana on ollut heti alusta asti sekä laatijoita että eri tasoisia ratkojia.

Tasaisesti kasvava jäsenmäärä ylitti 1 000 jäsenen rajan vuonna 1993. Nykyisin jäseniä on kaikkialla Suomessa jo niin paljon että aktiivisesti toimivia paikalliskerhoja on usealla paikkakunnalla.

Sanaristikkoseura Sanasepot pitää ristikoita merkittävänä osana sanallista kulttuuria. Se on puolueeton ja riippumaton yhdistys, joka aina toimii ristikoiden puolesta.

Lähde: sanasepot.fi

Vuonna 2006 Sanasepot täytti 25 vuotta ja yhdistyksen Antti Skyttä kertoili toimittaja Juha Roihalle yhdistyksen perustamisesta ja toiminnasta.

"Samanmielisiä sananvääntäjiä oli sitä asiaa pohtinut jo jonkin aikaa. Mietimme, että onko pienessä maassa pohjaa seuralle", Skyttä kertoo. Vuonna 1981 seura kuitenkin perustettiin. Ristikon ratkojia löytyikin yllättävän paljon.

Vuosien varrella monet muutkin älypelit ovat haastaneet sanaristikoiden asemaa. Sanaseppoja ei kuitenkaan huoleta sudokujen ja muiden suosio. Usein sudokut tulevat ristikoiden rinnalle, mutta matemaattisuudessaan ne eivät kykene haastamaan sanoilla leikkimistä.

Teksti: Juhana Säilynoja

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto