Hyppää pääsisältöön

Harry Potter -kirjailijan velhomaailma palaa valkokankaalle - ilman Potteria

Yhdysvaltalainen elokuvayhtiö Warner Bros ilmoitti J.K. Rowlingin tehtailevan käsikirjoitusta uuteen, velhomaailmaan sijaitsevaan elokuvaan.

Harry Potter -kirjoista tunnettu J. K. Rowling // Kuva: Lewis Whyld / EPA

Harry Potter -kirjailijan J.K. Rowlingin velhomaailma palaa valkokankaalle. Yhdysvaltalainen elokuvayhtiö Warner Bros ilmoitti torstaina, että Rowling tekee käsikirjoituksen elokuvaan, joka perustuu hänen kirjoittamaansa Fantastic Beasts and Where to find them -kirjaan. Asiasta kertoo Yle Uutiset.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirja julkaistiin vuonna 2001, ja sitä käytetään myös oppikirjana Tylypahkassa. Elokuvaversio keskittyy oppikirjan kuvitteelliseen kirjoittajaan, Lisko Scamanderiin. Rowlingin antaman tiedotteen mukaan elokuva ei ole jatkoa Harry Pottereille tai kerro ajasta ennen Pottereita, vaan on laajempi katsaus velhomaailmaan.

Elokuvan tapahtuman sijoittuva New Yorkiin ja aikaan, jolloin Harry Potterin tarinan alkuun on vielä 70 vuotta. Valmisteilla olevalle elokuvalle on myös kaavailtu jatkoa.

Lähteet: Yle Uutiset