Hyppää pääsisältöön

Irwin Goodmanin, Kikan ja Pasi Kauniston imagot reposteltavina

Sabatti-ohjelma ruoti keväällä 1990 kolmen laulajan julkisuuskuvaa kärjekkäin sanankääntein. Ohjelman vieraina olleet Pasi Kaunisto, Irwin Goodman ja Kikka puolustautuivat ennakkokäsitysten ja mielikuvien rumputulessa.

Ohjelman juontajina olivat näyttelijä Anu Panula ja toimittaja Tapani Ripatti. Sabatti-ohjelman aluksi Ripatti totesi, että "kunhan vain hölötämme yhteen ääneen ja luomme eräänlaisen atonaalisen soraäänisinfonian kolmen viihteentekijän kanssa".

Imagokeskustelun alkajaisiksi vieraat kiistivät omaavansa mitään erityistä imagoa. He päinvastoin tähdensivät olevansa julkisuudessakin oma itsensä. Irwin puuskahti, ettei "haistakaa paska koko valtiovalta" ole mikään imago vaan hänen mielipiteensä asioista: "Mua on kohdeltu kaltoin."

Kun Pasi Kaunisto kertoi töistään muun muassa kirkkokonserteista, Ripatti kysyi, että "oletko sä tuleva ratsastava ja laulava kasakka? Et sä kyllä hevosen selässä pysy, musta tuntuu."

Laulaja Kikan kohdalla viitataan tuotteistamiseen ja seksiin. Artistin taustavoimista kysyttäessä toimittaja Ripatti uteli: "Kuka mies on sun alla tai päällä, vai teetkö jonkun naisen kanssa näitä hommia? "Myös hänen laulutaitokin kyseenalaistetaan yleisökommentin perusteella.

Irwin haluaa luovana tekijänä erottautua "iskelmälaulajista", jotka esittävät muiden tuotoksia. Kommentti saa Panulan kysymään, että "sä olet säveltänyt jotain itse?"

Kikka ja Irwin vakuuttivat omistautuvansa työlleen sataprosenttisesti. Vain Kaunisto totesi omistaneensa osan elämästään myös perheelleen. Hänen mukaansa "maailmankaikkeuden kannalta on yksi hailee, montako vuosikymmentä Pasi Kauniston levyjä kuunnellaan."

Kommentit