Hyppää pääsisältöön

Kirka on Jeesus

Hän välttelee turhamaisuutta ja kertoo olevansa ortodoksi.

Poptähti Kirka Babitzin esitti Jeesus Kristus Supertähti -oopperan Jeesuksen laulun vuoden 1972 Pop Story -ohjelmassa. Haastattelussa laulaja kertoi suhtautumisestaan kyseiseen musikaaliin, ortodoksiseen kirkkoon ja uskontojen kaupallistumiseen.

Laulaja myös toivotti tuolloin nuorten keskuudessa suosiota niittäneen Jeesus-liikkeen tervetulleeksi Suomeen: "Jos se lähentää ihmisiä, ja jos se auttaa heitä."

Tietolaatikko

Kappaleen tekijätiedot
Alkup. "Simon Zealotes/Poor Jerusalem", säv. san. Tim Rice & Andrew Lloyd Webber

Kommentit
  • ”Tervetuloa rahinan pariin!” – Kansanmusan legendat ja kadonneet taitajat tallentuivat Ylen muinaisille pikalevyille

    1930-luvun ääniaarteita sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa.

    Suorakaiverruslevyt olivat aikanaan mullistava äänitystekninen uutuus. Niille tallentuivat 1930–1950-lukujen suomalaisen juurimusiikin tärkeimmät osaajat, osa heistä myöhempiä folklegendoja, jotkut unohdettuja, monet jo tuolloin katoamassa olleen maailman viimeisiä edustajia. Ylen varastoihin unohtuneet ääniaarteet nostettiin vuonna 1991 päivänvaloon sarjassa Ylen kansanmusiikkipatinaa, joka on nyt kokonaan kuunneltavana Elävässä arkistossa ja Yle Areenassa.

  • Suomalaiset taistelivat puukot tanassa vapaan Viron puolesta 1919

    Liki 4 000 suomalaista soti Viron vapaussodassa.

    Loppuvuodesta 1918 puhjennut Viron vapaussota sai lähes neljätuhatta suomalaista ylittämään Suomenlahden taistellakseen siellä vapaaehtoisjoukoissa bolševismia vastaan. Osa lähteneistä oli vasta kouluikäisiä nuorukaisia. Vuonna 1993 valmistunut Untamo Eerolan ytimekäs dokumentti antaa puheenvuoron sekä heille itselleen sekä virolaisille: millaisen hengen vallassa sotaa käytiin entä millaisista teoista suomalaiset Virossa muistetaan? Dokumentti sisältää runsaasti arvokasta arkistomateriaalia.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto