Hyppää pääsisältöön

Kirka on Jeesus

Hän välttelee turhamaisuutta ja kertoo olevansa ortodoksi.

Poptähti Kirka Babitzin esitti Jeesus Kristus Supertähti -oopperan Jeesuksen laulun vuoden 1972 Pop Story -ohjelmassa. Haastattelussa laulaja kertoi suhtautumisestaan kyseiseen musikaaliin, ortodoksiseen kirkkoon ja uskontojen kaupallistumiseen.

Laulaja myös toivotti tuolloin nuorten keskuudessa suosiota niittäneen Jeesus-liikkeen tervetulleeksi Suomeen: "Jos se lähentää ihmisiä, ja jos se auttaa heitä."

Tietolaatikko

Kappaleen tekijätiedot
Alkup. "Simon Zealotes/Poor Jerusalem", säv. san. Tim Rice & Andrew Lloyd Webber

Kommentit
  • Ehyesti säröinen tv-elokuva Hiljaiset laulut kuvasi paikkaansa etsiviä nuoria

    Tuomas Sallisen elokuva valmistui vuonna 1994

    Vuonna 1994 esitetty Tuomas Sallisen tv-elokuva Hiljaiset laulut on vahvasti ajassaan oleva voimakas kuvaus nuorista, jotka ystävyydestä huolimatta kärsivät erilaisista vieraantuneisuuden tunteista. Vaikka tarina on rikkonainen eikä helppoja vastauksia ole, pysyy kertomus erinomaisesti koossa. Keskeisellä sijalla elokuvassa on sen äänimaisema.

  • Hiljainen poika tahtoo auttaa

    Nuori Jarmo Mäkinen teki roolin vähäpuheisena hyväntekijänä

    Jarmo Mäkinen tunnetaan miehekkään ja vähäpuheisen suomalaismiehen rooleista. Jo vuonna 1992 ilmestyneessä Hiljainen poika -lyhytdraamassa Mäkinen esittää vakavaa ja hiljaista, joskin myös herkkää ja empaattista sivustakatsojaa. Empatiasta Kari Paukkusen lyhytelokuva pitkälti kertookin. Mäkisen hahmo seuraa keskellä yötä, kun joukko nuoria remuaa yökerhon edustalla.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto