Hyppää pääsisältöön

Kaarle Viikate odottaa syysrundia innolla: Jamekset repee

Lahden Finlandia-klubin synttäreitä juhlitaan lauantaina 14. syyskuuta. Viikate on keikkaillut klubilla vuodesta 2004 asti. Kaarle Viikatteen lämpimimmät muistot liittyvät keikkamestan saunaan.

Viikate

Viikate on kasvanutFinlandia-klubi täyttää 10 vuotta: vuosiin mahtuu verilöylyjä ja Lordin koiranhoitoamukana. Ensimmäisillä keikoillaan yhtye ei vielä vetänyt tupaa täyteen, mutta orkesterin viimeisimmät vedot kyseisellä klubilla ovat olleet loppuunmyytyjä.

- Kyllä se paikka on järjestänyt keikkoja aina bändi edellä. Vaikkeivät omat poletit olisi aina riittäneetkään, niin tuntui kuin olisi ollut ison maailman meininki, Viikatteen keulakuva kertoo.

Erityisen rakkaina muistoina rokkarin mieleen ovat jääneet ensimmäiset loppuunmyydyt keikat ja Kotiteollisuudelta ja Viikatteelta stand up -viihdettäjolla olivat mukana myös Kotiteollisuuden ukot ja muutama stand up -velmu.

- Se oli erikoislaatuista ja toimi kauhean hyvin, Kaarle sanoo.

Villejä saunabileitä ja selänpesijöitä

Kaarle Viikatetta hymyilyttää aina, kun keikkalistalla lukee Finlandia-klubi, sillä se tarkoittaa vuodesta toiseen takahuoneessa pidettävää saunailtaa. Rokkari on käynyt kylpemässä Finlandia-klubin saunassa myös kaveribändiensä keikkojen aikana.

- On ollut villejä saunabileitä. Yleensä ne tapahtuvat niin, että siellä on joku tuttu orkesteri soittamassa ja sillä aikaa, kun he ovat lavalla, niin siellä pystyy kavereitten kanssa käyttämään orkesterin selänpesijöitä ja juomaan niiden saunajuomat, Kaarle myhäilee.

Rokkari pitää epäreilulta kuulostavaa järjestelyä erittäin reiluna.

- Viikatteen keikoilla harvemmin on selänpesijöitä näkynyt, niin pitää käyttää muita bändejä hyväksi. Ne ovat yleensä Karjala-sektorin bändit eli Kotiteollisuus ja Stam1na, Kaarle juttelee.

Kiertueelle intoa täynnä

Viikate aloittaa Lautturit lauteilla 2013 -syyskiertueensa tänään 13. syyskuuta Kouvolasta. Finlandia-klubin lavalle bändi puolestaan nousee 22. marraskuuta.

- Tällä hetkellä on jalka kytkimellä. Olemme ottaneet uuden materiaalin hyvin haltuun. Odotan tosi innolla. Myös piuhat on kolvattu kuntoon. Jamekset repee, Kaarle hehkuttaa.

Lue myös: Finlandia-klubi täyttää 10 vuotta: vuosiin mahtuu verilöylyjä ja Lordin koiranhoitoa

Herra Ylppö: Sillä keikalla olin liian humalassa

Lähteet: YleX

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.