Hyppää pääsisältöön

Levy-yhtiön edustaja: Idols-sukupolvelle ohjelma on tullut äidinmaidossa

Idolsin kanssa tänä vuonna yhteistyössä olevan tuotantoyhtiön Warner Music Finlandin edustaja Lasse Kurki kertoi YleX:n haastattelussa olevansa innoissaan uudesta Idols-sukupolvesta.

Internet ja musiikki. // Kuva: iStockphoto

Uusi Idols-kausi pyörähtää käyntiin MTV3-kanavalla tulevana sunnuntaina, 15. syyskuuta. Kausi alkaa kymmenvuotisjuhlajaksolla, jossa sukelletaan ohjelman menneisyyteen. Kymmenen vuotta Suomessa pyörinyt kykyjenetsintäohjelma on ollut osa ohjelmaan nyt osallistuvien 16-vuotiaiden elämää.

- Osallistujissa on ollut 16-vuotiaita ihan tajuttomia laulajia. Kun miettii sitä aikaa, kun itse oli 16-vuotias, löytyi heviä laulavia mörököllijätkiä ja iskelmää laulavia muijia. Ei ollut tuollasta laulajuutta, mitä nykyään on, pohtii Warner Music Finlandin edustaja Lasse Kurki.

Kymmenen vuoden aikana Suomessa on ehtinyt kasvaa kokonainen sukupolvi nuoria ja eteviä laulajia, joille Idols on ollut osa tv-viihdettä alusta saakka.

- Idols on tullut tälle sukupolvelle tavallaan osana äidinmaitoa. Koko radiomaailma, kaupallinen radio ja se mitä sieltä tulee on myös tuonut näille nuorille osan sitä musiikkimaailmaa. Onhan se ihan erilaista kuin silloin, kun minä olin skidi 80-luvulla, Kurki sanoo.

Vaikka kykyjenetsintäohjelmia tuntuu puskevan joka tuutista, ja nykyisin lapsillekin on omat show'nsa, löytyy formaattien välistä vielä ikäluokka, jolle ei omaa paikkaa löydy. KidSing-formaattiin osallistuvien yläikäraja on 13 vuotta ja Idolsiin osallistuakseen täytyy olla 16-vuotias. Kurjen mukaan noiden ikäryhmien väliin jäävät ovatkin voivotelleet, ettei heille löydy tilaa kummastakaan.

Kun töllöstä tuupataan Idolsia, KidSingiä ja Voice of Finlandia, alkaa väistämättä osa musiikkidiggareista kitistä musiikkialan syöksyneen jonkinlaiseen limboon. Kurjen mukaan kärkkäät kommentit pitäisi jättää omaan arvoonsa, sillä samalla tavalla on aina metsästetty uusia kykyjä.

- Näistä on nyt vain tullut luonnollinen osa alalle pääsyyn. Jotkut jaksaa kitistä, että tämä on väärä tapa tulla alalle, vaikka aina on ollut laulukilpailuja. Nykyään nämä ovat vain enemmän esillä TV:n ansiosta, Kurki tuumaa.

Lähteet: YleX

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.