Hyppää pääsisältöön

Minna Knus-Galán valittiin ICIJ:n jäseneksi

Minna Knus-Galán
Minna Knus-Galán on ollut MOT:n toimittajana vuoden 2012 alusta lukien. Minna Knus-Galán Kuva: Yle knus-galan

Tutkivien journalistien kansainvälinen järjestö ICIJ(International Consortium of Investigative Journalists) on valinnut jäsenekseen MOT:n toimittajan Minna Knus-Galánin.

Järjestö otti yhteensä 15 uutta jäsentä, jonka jälkeen jäsenmäärä on 175. Uudet jäsenet ovat pääosin läntisestä Euroopasta sekä Pakistanista, Meksikosta, Filippiineiltä ja Etelä-Koreasta. ICIJ valitsee tarkkaan jäsenensä. Viime keväänä sen journalistiverkosto paljasti ja käsitteli eri maissa maailman suurimpiin tietovuotoihin kuulunutta aineistoa veroparatiiseista. Knus-Galánin ohjelma, MOT: Postia veroparatiisista, esitettiin Suomessa 8.4.2013.

Minna Knus-Galán on ollut MOT:n toimittajana vuoden 2012 alusta lukien. Hän työskenteli aiemmin mm. Yleisradion Spotlight-ohjelmassa ja toimi Suomen Tutkivan journalismin yhdistyksen puheenjohtajana.

MOT-ohjelmissaan hän on käsitellyt mm. kuparivarkauksia, nettikauppahuijauksia, kaivosten ulkomaalaisomistuksia, Espanjan suomalaiskoulun toimintaa, Suomen ontuvaa korruptiotutkimusta, eripuraa Somaliitossa, Helsingin Metron epäselvyyksiä ja Soneran Uzbekistan-operaatiota.