Hyppää pääsisältöön

The Fox -viraalihitin Ylvis: Meidän piti vain tehdä hassu video ketusta

Huikeat 20 miljoonaa YouTube-katselua reilussa viikossa keränneen norjalaisen Ylviksen veljesten tarkoitus ei ollut kyhätä viraalihittiä.

Ylvis The Fox // Kuva: https://www.facebook.com/Ylvis?fref=ts

Norjalaiset tv-juontajina tunnetut veljekset Bard ja Vegard Ylsisaker eivät osanneet odottaa viime viikolla YouTubeen ladatun The Fox -musiikkivideon villiä viraalimenestystä. Reilussa viikossa videota on katsottu yli 20 miljoonaa kertaa ja Tässäkö uusi Gangnam Style? Absurdi norjalaisvideo villitsee viraalistisen uudeksi Gangnam Styleksi.

- Jos pidämme tätä tahtia yllä katselumäärien suhteen, saavutamme Gangnam Stylen kuudessa vuodessa, Bard vitsailee BBC:n haastattelussa.

Kappale on tehty yhteistyössä norjalaisen tuottajatiimi Stargaten kanssa, joka on kynäillyt hittejä muun muassa Rihannalle, Beyoncélle sekä Katy Perrylle.

- Biisille kävi ihan päinvastoin, kuin mikä oli tarkoituksemme. Ajattelimme, että on hauskaa tehdä video, jossa väärinkäyttäisimme huipputuottajien talenttia. Tarkoituksemme oli näyttää video tv-ohjelmassamme, ja todeta, että "noh, tämä on parasta mihin pystyimme, tyhmä laulu ketusta", Vegard selostaa.

Yhtye kertoo myös saaneensa kutsuja suosittuihin amerikkalaisiin keskusteluohjelmiin, kuten Elleniin ja Jimmy Kimmel Live! -ohjelmaan. Kaksikko on kuitenkin kieltäytynyt kunniasta vedoten oman ohjelmansa kuvausaikatauluihin.

- Teimme vain hauskan kolmeminuuttisen videon norjalaiseen keskusteluohjelmaan. Kaikki mitä sen lisäksi tulee, on vain bonusta, kaksikko toteaa vaatimattomasti.

Kappale voitti myös tämän viikon Viikon Rytmibarometri-voittaja on Ylvis!kunnioitettavalla 76 prosentin yläpeukkulukemalla.

Lähteet: BBC