Hyppää pääsisältöön

Dregen yllättää: Sooloalbumillani kuuluvat myös hip hop ja Abba

Debyyttialbuminsa vasta nelikymppisenä julkaissut ruotsalaisrokkari Dregen toivoo levykokoelmansa paistavan läpi albumia kuunnellessa.

Dregen

Michael Monroen kitaristina kepittävä Dregen tunnetaan myös Backyard Babiesin ja Hellacoptersin riveistä. Nelikymppinen ruotsalaisrokkari julkaisee parin viikon kuluttua ensimmäisen sooloalbuminsa, jossa on vaikutteita bluesista hip hoppiin.

- Toivon, että albumiltani kuuluu se, millainen levykokoelma minulla on. Levyllä kuuluu blues, mutta tarkkaavainen kuulija saattaa huomata, että on minulla myös pari Beastie Boysin albumia hyllyssäni. Ja on siellä myös Slayeria! Ensimmäistä kertaa biisilläni on tuplabasarit, mies naureskelee.

Kappaleella 6:10 on rokkarin mukaan kuultavissa myös hivenen ennalta-arvaamattomampaa ruotsalaisyhtyettä.

- Kappale on vähän kuin Iggy Pop tapaisi David Bowien, joka tapaa – tämä kuulostaa kauhealta – Abban. Se ei kuitenkaan ole niin kasaria. Siinä on vähän sellaista disco punkkia. Se on vähän kuin Blondie, joka taluttaisi koiraa, joka onkin susi, Dregen naureskelee.

Lue myös: Ruotsalaisrokkari Dregen YleX:lle: Olen saavuttanut urani kliimaksin

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro