Hyppää pääsisältöön

Kiertue Children of Bodomin kanssa ja levytyssopimus Saksaan - joko olet kuullut tästä bändistä?

Rumban ja YleX:n Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä sijalle neljä yltänyt Lost Society pääsi jo ennen debyyttialbuminsa julkaisua merkittävän saksalaisen Nuclear Blast -levy-yhtiön talliin. Nyt Children of Bodomia lämppäävä yhtye valmistautuu myös lokakuun Japanin keikkaan.

Lost Society YleX:n vieraana // Kuva: Maria Rautio

Vuosittainen Tulevaisuuden tusina -listaus esittelee suomalaisen musiikin lupaavimmat tulokkaat. Musiikkialan ammattilaiset julistivat neljänneksi kovimmaksi tulokkaaksi perinnetietoista thrash metallia tykittävän jyväskyläläisnelikko Lost Societyn.

Sijoitus Tulevaisuuden tusina -listauksessa ei suinkaan ole ensimmäinen menestyksen meriitti yhtyeen uralla. Yhtye hurmasi myös maailman suurimman itsenäisen heavy-musiikkiin erikoistuneen Nuclear Blast -levy-yhtiön. Saksalainen levy-yhtiö julkaisi yhtyeen Fast Loud Death -debyyttialbumin keväällä.

- Osallistuimme bändikilpailuun, jonka kautta pääsimme The Circukseen esiintymään. Se keikka päätyi YouTubeen. Yksi kaveri tunsi Nuclear Blastin jamppoja vinkkasi meistä sinne. Jäbät ottivat sähköpostilla meihin yhteyttä, yhtyeen Arttu ja Mirko selostavat tapahtumakulkua Uuden musiikin iltavuoron haastattelussa.

Levydiilin saaminen Nuclear Blastin kanssa oli Lost Societyn unelmien täyttymys.

- Ei tuollaista osannut koskaan edes kuvitella. Suurin osa kuuntelemistamme bändeistä on myös levyttänyt Nuclear Blastille, joten on hienoa päästä heidän kanssaan samaan talliin, miehet hehkuttavat.

Rundille Children of Bodomin kanssa

Lost Society valittiin myös lämppäämään Suomen suurimpiin metallibändeihin lukeutuvaa Children of Bodomia näiden Suomen kiertueelle. Lost Society nousee lauteille ennen Bodomia jälleen huomenna keskiviikkona Oulussa.

- On hienoa päästä heidän kiertueelleen mukaan, sillä olemme yläasteelta asti kuunnelleet Children of Bodomia.

Bodomien kiertueen jälkeen Lost Society suuntaa Saksaan ja Japaniin keikoille lokakuussa.

- Lähdemme tsiigaamaan mikä siellä on meininki. Yllättävän paljon olemme saaneet pyyntöjä Facebookissa, että tulkaa Japaniin soittamaan. Nyt on loppumaailman valloituksen aika, Arttu ja Mirko naureskelevat.

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro