Hyppää pääsisältöön

Ylen kaikkien aikojen menestynein nuortensarja saa jatkoa

Erityisesti tytöt hurmannut nuortensarja saa jatkoa.

#Love, Milla

Ylen _#lovemilla-_nuortensarjan ensimmäinen kausi saavutti kohderyhmänsä etenkin verkossa. Yle Areenassa jaksoja on katsottu reilu miljoona kertaa. Kahdeksan jaksoa ladattiin myös Facebookiin, ja niitä on katsottu yhteensä noin 2,5 miljoonaa kertaa. YouTubeen ladatut jaksot keräsivät reilut 300 000 katsomiskertaa. Lisäksi #lovemillaa esitettiin Yle TV2:n Summerissa.

- Tämä on Ylen suurin menestys varhaisnuorten kohderyhmässä ikinä, hehkuttaa Ylen Luovien sisältöjen johtaja Ville Vilén.

Sarjan toinen tuotantokausi tulee Yle Areenaan vielä tämän vuoden puolella. Toisen tuotantokauden pohjalta tullaan tekemään elokuva, ja suunnitteilla on myös live-tapahtuma kevättalvelle.

- Riskejä kannattaa ottaa. Ja tätä kohderyhmää ei ole mahdotonta tavoittaa, tietää #lovemillan Yle-tuottaja Riikka Takila.

Ensimmäisen kauden jälkeen tekijäporukka on tehnyt koontia ja miettinyt jatkoa.

- Samat lainalaisuudet eivät toimi kaikissa välineissä. Elimme netissä ehkä liikaa sarjan juonen mukana. Nyt haluamme syventää hahmoja, Takila pohtii.

Nettiä vahvasti hyödyntänyt #lovemilla on myös Prix Europa -ehdokas online-kategoriassa.

- Verkko on antanut mahdollisuuden syventää Millan hahmoa. Ja se on väline, joka luo aivan omanlaisensa intensiteetin kohderyhmän sitoutumiseen, Takila sanoo.

Ylessä on viime vuosina lisätty panostusta lasten ja nuorten tuotantoihin. Ville Vilén uskoo, että Millan kaltaisia erillissatsauksia täytyy tehdä joka vuosi. Se tarkoittaa käsikirjoitukseen panostamista, aikaa, paljon aihioita, paljon valinnanvaraa.

Lue myös:

#lovemilla menestyi ja saa jatkoa

YleX katsoi uuden draamasarjan aloitusjaksot: Vessavemputus, paljasta pintaa ja mancrush

Elina Knihtilä: Nettisarjat tulevat muokkaamaan näyttelijäntyötä

Lähteet: Yle