Hyppää pääsisältöön

Docventures-kaksikko otti haasteen vastaan – ei lihaa eikä autoilua

Docventures-kaksikko Riku ja Tunna haastettiin tänään Yle Puheen lähetyksessä melkoisiin ekotekoihin. Riku lupaa elää kuukauden kasvisruokavaliolla, Tunna puolestaan suostuu luopumaan kuukaudeksi yksityisautoilusta.

Docventures

Docventures-monimediapärinässä keskustellaan tänään luonnosta. Illan dokumentti Microcosmos käsittelee aihetta psykedeelisellä mikrotasolla, mutta käytännön asioihin keskityttiin tänään Rikun ja Tunnan Yle Puheen keskusteluohjelmassa. Heti kättelyssä miehet tunnustivat ekosyntinsä – Riku syö lihaa ja Tunna yksityisautoilee.

- Olen kyllä vähentänyt lihansyöntiä, mutta tekemääni lupausta jokaviikkoisesta lihattomasta päivästä en ole pitänyt. Mutta miksi pitää, jos olen kuitenkin vähentänyt? Itse olet ajanut lähes kaikki työmatkat omalla autolla, Riku heittää aisaparilleen.

- Mulla on siihen selitys. On vain ollut niin sairas kiire, kun pitää valistaa muita ihmisiä!, Tunna vastaa.

Suoraan lähetykseen vieraaksi saapunut ympäristöasiantuntija Leo Stranius haastoikin kaksikon Luonto-Liiton ilmastolupaus-kampanjan hengessä tekemään ison muutoksen elintavoissaan. Rikun tulee elää kuukausi kasvisruokavaliolla ja Tunnan luopua omalla autolla liikkumisesta kuukauden ajaksi.

- Ai ai, tämä on kyllä kova, odotin jotain vähän iisiimpää. Tämä on kyllä hyvä haaste ja mielenkiintoista sitä on kokeilla. Voin aloittaa tämän heti ensi viikonlopun jälkeen, pitää ekologisuuden nimissä syödä ensin pari jääkaapissa olevaa makkarapakettia, Riku naurahtaa.

Tunna toivoo saavansa aloittaa haasteen toteutukseen vasta Docventures-tuotannon jälkeen.

- Heti kun kuulin sanan kuukausi, mietin vain sitä, miten paljon elämäni hidastuu. Mutta ehkä se on vain hyvä. Otan haasteen vastaan ja lupaan olla ilman autoa kuukauden, kun Docventures on ohi.

Docventures-kaksikko lupaa seurata haasteen toteutumista loppuun asti. Kuuntele koko keskustelu alta.

Docventures TV2-kanavalla tänään keskiviikkona kello 22.10.

Ohjelman sivut Yle Areenassa.

Lähteet: Yle Puhe