Hyppää pääsisältöön

Grand Theft Auto V kaahaamassa pelien myyntiennätykseen

Tiistaina kauppojen hyllyille kaasutellut GTA V myi ensimmäisen vuorokauden aikana pelejä 800 miljoonan dollarin edestä.

grand theft auto V

Hartaasti odotettu Grand Theft Auto V on virallisesti eniten rahaa tuottanut pelisarjan osa ensimmäisen myyntivuorokautensa aikana. On myös hyvin todennäköistä, että pelistä tulee kaikkien aikojen nopeimmin myyty peli. Peliä on jo myyty huikean 800 miljoonan dollarin, eli noin 600 miljoonan euron edestä.

Summa vastaa noin 13 miljoonaa myytyä peliä. Peliä odotetaan Reuters-uutistoimiston mukaan myytävän maaliskuuhun mennessä 23 miljoonaa kappaletta.

Aiemmin miljardin dollarin haamurajan ylittänyt peli oli vuosi sitten markkinoille tullut Call of Duty: Black Ops 2 -peli. Black Opsilla meni tosin yli kaksi viikkoa saavuttaa tuo raja, joten GTA V tulee erittäin todennäköisesti pelihistorian nopeimmin miljardin rajan ylittänyt peli. Vertailun vuoksi, Black Ops 2 tuotti ensimmäisen myyntivuorokautensa aikana "vain" 500 miljoonaa dollaria.

GTA V-pelin tekemiseen ja markkinointiin on asiantuntijoiden arvion mukaan käytetty noin 250 miljoonaa dollaria.

Lue myös: GTA V:n soundtrack soittolistana – mukana Musea, Rihannaa ja Kendrick Lamaria

Amazon mokasi: Grand Theft Auto V kaahasi etuajassa pelaajille

Lähteet: Reuters