Hyppää pääsisältöön

PMMP:n Matkalaulu-albumi syntyi itkun ja naurun vuorottelussa

PMMP:n Matkalaulu-albumi on samalla kokoelmalevy, jäähyväislevy sekä yhtyeen ensimmäinen bändilevy. Levy on kuunneltavissa kokonaisuudessaan ensi viikolla YleX:n nettisivuilla.

PMMP 2013

Tänään perjantaina 20. syyskuuta ilmestyvä PMMP:n Matkalaulu-albumi syntyi bändin ja tuottaja Samuli Kosmisen yhteistyöstä.

- Toisella tuottajalla levystä olisi tullut kovasti erilainen. Hänen lähestymistapansa musiikkiin sekä työtavat, ohjelmointi ja luomat efektit ovat yksi instrumentti tällä levyllä, Paula Vesala kertoo YleX:n Venlan haastattelussa.

Levyä tehdessä studiossa käytiin koko tunneskaala läpi, vaikka albumi syntyikin luontevasti ja helposti.

- Levyä tehdessä on ollut todella hysteerisiä hetkiä. Tuottaja on esimerkiksi pudonnut tuolilta ja nauranut lattialla. _Matkalaulu -_kappaleen äänityksissä taas Juholle tuli itku, kun hän muisteli meidän festarireissuja. Samulia alkoi taas itkettää se, kun Juhoa itketti. Samuli kertoi tästä meille ja mä aloin itkemään, Mira Luoti selostaa.

- Levyn luomisprosessi oli hyvin vapautunut ja paineeton. Oli kiva tehdä se rennosti yhdessä, välittämättä pyrkimyksistä. Katsoimme vain, mitä tulee ja elimme musiikkia yhdessä, rumpali Heikki Kytölä summaa.

PMMP:n Matkalaulu-albumi on kuultavissa ensi viikon maanantaista 23. syyskuuta lähtien ylex.fi-osoitteessa. Lisäksi julkaisemme ensi viikolla päivittäin videohaastatteluja tarinoista kappaleiden takana.

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro