Hyppää pääsisältöön

Pyhimys levypomoksi: Mistään en luovu

Muun muassa Teflon Brothers -kokoonpanosta tuttu rap-artisti Pyhimys aloittaa Johanna Kustannus -levy-yhtiön tuotantopäällikkönä.

Pyhimys Uuden musiikin iltavuoron vieraana

Muun muassa Kotiteollisuutta, Reginaa ja Sydän, sydän -yhtyettä luotsaavan Johanna Kustannuksen tuotantopäälliköksi astuu Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala. Uuden pestin ohessa Kuoppala on Yellowmic Records -levy-yhtiön perustaja, toimii Ramin Välitys -keikkamyyntiyhtiön toimitusjohtajana, sekä on mukana järjestämässä Uusi hip hop -festivaali uskoo itseensä ylikuumentuneista markkinoista huolimatta. Miten miehellä riittää aikaa kaikkeen?

- Olen järjestellyt asioita jo puolisen vuotta, että on mahdollista ottaa uusi homma. Uskallan väittää, että mistään en kuitenkaan luovu. Olen jättänyt kissanristiäisissä käymiset väliin ja tehnyt hommia, Kuoppala kertoo YleX:lle.

Musahommiakaan Kuoppala ei ole kuoppaamassa.

- Olen urallani jo tehnyt kaikenlaista, eikä ole enää niin suurta nälkää tehdä koko ajan uutta musiikkia. Mutta on niitä vielä tulossa, räppäri vakuuttaa.

Ei äkkinäisiä heilautuksia

Universal Musicin taiteelliseksi johtajaksi siirtyvän Riku Mattilan saappaat täyttävä 31-vuotias Kuoppala ei aio radikaalisesti muuttaa vuonna 1978 perustetun levy-yhtiön kurssia.

- En halua tehdä äkkinäisiä heilutusliikkeitä, mutta toivottavasti vaikutan jotenkin siihen kurssiin, mihin laiva on menossa. Haluan tuoda brändiä enemmän esille varsinkin omalle ikäluokalleni. Historia on olemassa ja yritetään luoda uutta historiaa, joka sopii vanhan kanssa yhteen.

Johanna Kustannus pitää jatkossakin kiinni linjastaan, jossa artisti tekee musiikin ja levy-yhtiö toimii vain yhteistyökumppanina musiikillisten tavoitteiden saavuttamisessa.

- Artistin tavoitteet pitää olla musiikissa, eikä siinä, että haluan tuon liksan ja tuonne keikalle. Siinä tapauksessa voi hakea Idolsiin tai Voice of Finlandiin, jossa sisältö annetaan artistille. Meidän linjaus on, että artisti tekee oman musiikkinsa, joka on joko suomenkielistä tai ainakin jollain tavalla suomalaista.

Nimityksestä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lähteet: HS, YleX