Hyppää pääsisältöön

GTA V on kaikkien aikojen kallein ja menestynein peli

Grand Theft Auto -pelisarjan viides osa saavutti ensimmäisten kolmen päivän aikana miljardin dollarin rajan.

grand theft auto V

Tiistaina 17. syyskuuta julkaistu Grand Theft Auto V -peli on noussut kaikkien aikojen nopeiten kaupaksi käyväksi viihdetuotteeksi. Pelejä on myyty ensimmäisten kolmen vuorokauden aikana maailmanlaajuisesti miljardilla dollarilla. Talouslehti Forbes kuvailee GTA V:n julkaisua kaikkien aikojen suurimmaksi viihdetuotteen lanseeraukseksi.

Grand Theft Auto -pelisarjan viidettä osaa ostettiin ensimmäisen vuorokauden aikana 800 miljoonalla dollarilla. Mikään viihdetuote ei ole pystynyt samaan. Lähimmäs pääsee vuosi sitten markkinoille tullut Call of Duty: Black Ops 2 -peli, joka saavutti miljardin dollarin rajan reilussa kahdessa viikossa.

Haastajaa ei löydy elokuvapuoleltakaan. Nopeiten valkokankaalla miljardi dollaria kassaan tuonut The Avengers -elokuva ehti pyöriä teattereissa 19 päivää ennen kuin raja ylittyi.

Korkeilla myyntiluvuilla on myös korkea hintalappu. GTA V on kaikkien aikojen kallein peli. Julkaisija Rockstar Games käytti arviolta 260 miljoonaa dollaria hittipelin kehittämiseen ja markkinointiin.

Lähteet: Yle Uutiset