Hyppää pääsisältöön

Suomalaisbändin brittikeikalla vaaratilanne

Face Of God sekoilee Englannissa.

Face of God

Helsinkiläinen rocktrio Face Of God on tällä hetkellä kiertueella Englannissa. Keikkoja on soitettu tähän mennessä kolme ja edessä on vielä yhtä monta hikistä ja energistä vetoa. Bändi muun muassa lämmitteli 18. syyskuuta Apulannan Lontoon keikka jo nyt loppuunmyytyBrightonissa.

- Meidän keikka oli todella hyvä ja paikka oli täynnä jo meidän aikana. Apulanta veti kanssa tosi hyvin ja jengiä oli paljon. Yleisö lauloi niiden biisejä mukana koko keikan vaikka vetikin suomeksi. Paikalla oli toki paljon suomalaisia, jotka asuvat Briteissä, mutta oli myös paljon Englannin Timppaa ja Liisaa, Face Of Godin keulakuva Leo Stillman kommentoi YleX:lle.

Viime keväänä Face Of God soitti showcase-keikan legendaarisessa Notting Hill Arts Clubissa, jossa samana iltana soitti DJ-keikan ennen ja jälkeen esiintymisen legendaarisen Blur-yhtyeen rumpali Suomalaisbändi Face of God keikalla Lontoossa Blur-muusikon kanssa. Tämä esiintyminen poiki Face Of Godille oman headline-keikan ja viime keskiviikkona 18. syyskuuta bändi soitti Notting Hill Arts Clubissa täydelle salille. Kolmannella keikalla 20. syyskuuta Face Of God soitti klubikeikan Lontoossa Workshop-keikkamestassa. Show'n aikana meno yleisössä yltyi niin paljon, että yleisöstä yritettiin käydä bändin kimppuun. Bändi joutui kutsumaan paikalle turvamiehet ja poistumaan klubista takaoven kautta. Turvamiehet taltuttivat miehet, jotka yrittivät käydä bändin kimppuun, kyse oli mustasukkaisuudesta.

- Se tapahtui viimeisen biisin jammailukohdan aikana, kun menin soittamaan yleisön sekaan. Kaipa sitä jätkää vitutti, kun suomalaiset tulevat vetämään ilman paitoja ja keikuttamaan lanteita. Itse asiassa olen tosi iloinen, että ärsytin jotain niin paljon, että hän meinasi vetää turpaan. Tämä on rock 'n' roll -menoa ja näin se pitää mennäkin, Stillman selittää.

- Toisaalta mua pelotti aika paljon, koska se oli iso jätkä ja sillä oli isoja frendejä, jotka oli siinä mukana. Menin takaisin lavalle ja lopetettiin. Sanoin managerille ja turvamiehelle, että nyt lisää pokeja tähän, taitaa tulla pataan. Samaan aikaan basisti Benjaminia vitutti ja se rikkoi sen basson. Onneksi saadaan tämän illan keikalle basso lainaan Hanoi Rocksissa soittaneelta Timo Kaltiolta, Leo jatkaa.

Yhtye tulee myös jatkossa kiertämään Englantia. Seuraava rundi on jo suunnitelmissa ja se tulee kattamaan koko Englannin laajemmin. Bändin mukana kiertää manageri New Yorkista, Face Of Godin street teamin vetäjä Saksasta sekä valokuvaaja Nadi Hammouda.

Face of God etsii Finnvoxilla Ville Valon salaviestiä ja Baddingin henkeäja käy tällä hetkellä neuvotteluita levy-yhtiöiden kanssa.

Lähteet: YleX