Hyppää pääsisältöön

Kirje Galouchkon armahtamisesta saapui Suomeen

MOT-ohjelma Punainen määräys kertoi maanantaina 16.9. venäläiskanadalaisen Oleg Galouchkon tapauksesta.

Galouchko istui seitsemän kuukautta Vantaan vankilassa odottamassa päätöstä luovuttamisesta Venäjälle. Viikkoa ennen ohjelman ulostuloa Vantaan käräjäoikeus vapautti Galouchkon. Nyt hän on saamassa armahduksen myös Venäjän viranomaisilta.

Heinäkuun alussa Venäjällä tuli voimaan talousrikoksista syytettyjä ja tuomittuja koskeva armahduslaki. Galouchko sai jo heinäkuussa tiedon, että hänet tullaan armahtamaan, mikäli hän ottaa armahduksen vastaan.

Varsinainen armahduskirje kuitenkin viipyi matkalla lähes kaksi kuukautta. Galouchko itse epäili, että "joku Suomen oikeusministeriössä istuu kirjeen päällä". Perjantaina 20.9. englanniksi käännetty kirje saapui vihdoin Galouchkon asianajajalle.

Kirje on päivätty 20.8.2013. Kirjeessä pyydetään Suomen oikeusministeriötä ottamaan Galouchkolta kirjallisen vahvistuksen sille, että hän ei vastusta oikeustapauksensa päättämistä. Oleg Galouchko on jo aiemmin ilmoittanut hyväksyvänsä armahduksen.