Hyppää pääsisältöön

Pauli Aalto-Setälän Pyöreässä pöydässä puidaan yhteiskuntamme puheenaiheet

Radio Suomen Taustapeilin Pyöreän pöydän ääreen kokoontuu joka viikko mielenkiintoisia ihmisiä keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Vaihtuvina vakikeskustelijoina kuullaan muun muassa Rakel Liekkiä, Kaarina Hazardia, Sirkka Hämäläistä, Maija Vilkkumaata, Pekka Seppästä, Olavi Uusivirtaa ja Ruben Stilleriä.

Tietolaatikko

Vuoden 2012 koostelähetyksessä äänessä ovat Hazard Kaarina, Hämäläinen Sirkka, Pantzar Mika, Seppänen Pekka, Stiller Ruben, Uusivirta Olavi ja Vilkkumaa Maija.

Vuoden 2010 koostelähetyksessä kuullaan Sari Baldaufia, Kaarina Hazardia, Fatbardhe Hetemaj'ta, Sirkka Hämäläistä, Rakel Liekkiä, Mika Pantzaria, Tuulikki Petäjäniemeä, Pekka Seppästä, Ruben Stilleriä ja Olavi Uusivirtaa.

Pauli Aalto-Setälän vetämänä jokaisen ohjelman kolme keskustelijaa nostavat vuorollaan yhden ajankohtaisen aiheen esiin.

Vuonna 2012 puhututti muun muassa maailmanloppu, taloustalkoot, presidenttiys ja vaalit, suvaitsevaisuus sekä Ruotsin kuninkaalliset.

Ruben Stiller halusi ryhtyä ennustajaksi. Hän ennusti, että perussuomalaiset eivät enää jatka nousuaan vuonna 2012. Maija Vilkkumaa nosti esiin keskustelun päiväkotien tilasta. Hänen mielestään keskustelu pyörii vain yhden asiantuntijan, Liisa Keltikangas-Järvisen ehdoilla. Myös Breivikistä ja urheiluun ja kulttuuriin liittyvästä kestitsemisestä keskusteltiin vilkkaasta.

Vuoden 2010 koostelähetyksessä kuullaan keskustelijoiden mielipiteitä muun muassa jalkapalloilija David Beckhamin Turun vierailusta ja keksittiin keskustalle uusia sloganeita sekä puitiin ruotsidemokraattien vaalimenestys.

Kaarina hazardin ehdotus keskustapuolueen uudeksi vaalilauseeksi oli unohda eilinen. Ruben Stiller taas ehdotti lausahduksia "kokeilemme rehellisyyttä" ja "kepulaa rattaisiin", kun taas Rakel Liekki lainaisi vihreiltä: "vihreä vireä maaseutu".

Vuonna 2012 Kaarina Hazard halusi keskustella jääkiekkoväkivallan ympärillä käytetystä kielestä ja fraaseista. Hazard kiinnitti huomiota erityisesti SM-liigan ja HIFK:n johtohahmojen sanavalintoihin. Keskustelua, joka alkoi Jokerit-HIFK -ottelussa nähdystä väkivaltaan käskytyksestä oli kommentoitu muun muassa "imagollisesti vääräaikaiseksi".

Ennen Aalto-Setälää ohjelmaa veti Peter Nyman. Hänen vetämässään vuoden 2009 aprillipäivän lähetyksessä Kaarina Hazard, Pauli Aalto-Setälä ja Mika Pantzar keskustelevat aprillipäivän piloista, vallankäyttäjien taidottomuudesta tunnistaa vallankäyttönsä ja siitä pelastaako yhteisöllisyys Suomen lamasta.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto