Hyppää pääsisältöön

Pauli Aalto-Setälän Pyöreässä pöydässä puidaan yhteiskuntamme puheenaiheet

Radio Suomen Taustapeilin Pyöreän pöydän ääreen kokoontuu joka viikko mielenkiintoisia ihmisiä keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Vaihtuvina vakikeskustelijoina kuullaan muun muassa Rakel Liekkiä, Kaarina Hazardia, Sirkka Hämäläistä, Maija Vilkkumaata, Pekka Seppästä, Olavi Uusivirtaa ja Ruben Stilleriä.

Tietolaatikko

Vuoden 2012 koostelähetyksessä äänessä ovat Hazard Kaarina, Hämäläinen Sirkka, Pantzar Mika, Seppänen Pekka, Stiller Ruben, Uusivirta Olavi ja Vilkkumaa Maija.

Vuoden 2010 koostelähetyksessä kuullaan Sari Baldaufia, Kaarina Hazardia, Fatbardhe Hetemaj'ta, Sirkka Hämäläistä, Rakel Liekkiä, Mika Pantzaria, Tuulikki Petäjäniemeä, Pekka Seppästä, Ruben Stilleriä ja Olavi Uusivirtaa.

Pauli Aalto-Setälän vetämänä jokaisen ohjelman kolme keskustelijaa nostavat vuorollaan yhden ajankohtaisen aiheen esiin.

Vuonna 2012 puhututti muun muassa maailmanloppu, taloustalkoot, presidenttiys ja vaalit, suvaitsevaisuus sekä Ruotsin kuninkaalliset.

Ruben Stiller halusi ryhtyä ennustajaksi. Hän ennusti, että perussuomalaiset eivät enää jatka nousuaan vuonna 2012. Maija Vilkkumaa nosti esiin keskustelun päiväkotien tilasta. Hänen mielestään keskustelu pyörii vain yhden asiantuntijan, Liisa Keltikangas-Järvisen ehdoilla. Myös Breivikistä ja urheiluun ja kulttuuriin liittyvästä kestitsemisestä keskusteltiin vilkkaasta.

Vuoden 2010 koostelähetyksessä kuullaan keskustelijoiden mielipiteitä muun muassa jalkapalloilija David Beckhamin Turun vierailusta ja keksittiin keskustalle uusia sloganeita sekä puitiin ruotsidemokraattien vaalimenestys.

Kaarina hazardin ehdotus keskustapuolueen uudeksi vaalilauseeksi oli unohda eilinen. Ruben Stiller taas ehdotti lausahduksia "kokeilemme rehellisyyttä" ja "kepulaa rattaisiin", kun taas Rakel Liekki lainaisi vihreiltä: "vihreä vireä maaseutu".

Vuonna 2012 Kaarina Hazard halusi keskustella jääkiekkoväkivallan ympärillä käytetystä kielestä ja fraaseista. Hazard kiinnitti huomiota erityisesti SM-liigan ja HIFK:n johtohahmojen sanavalintoihin. Keskustelua, joka alkoi Jokerit-HIFK -ottelussa nähdystä väkivaltaan käskytyksestä oli kommentoitu muun muassa "imagollisesti vääräaikaiseksi".

Ennen Aalto-Setälää ohjelmaa veti Peter Nyman. Hänen vetämässään vuoden 2009 aprillipäivän lähetyksessä Kaarina Hazard, Pauli Aalto-Setälä ja Mika Pantzar keskustelevat aprillipäivän piloista, vallankäyttäjien taidottomuudesta tunnistaa vallankäyttönsä ja siitä pelastaako yhteisöllisyys Suomen lamasta.

Kommentit