Hyppää pääsisältöön

Arviossa GTA V: Peli, jonka takia konsoli hankitaan

YleX:n kovin konsolipelimies Aleksi tarttui Grand Theft Auto 5:n rattiin ja oli myyty. Peli on ensimmäinen, jolle mies on antanut täydet viisi tähteä. Pelistä löytyy vain yksi nillitettävä asia.

Grand Theft Auto 5 // Kuva: Rockstar Games

Viikko sitten julkaistu, kaikkien aikojen kallein videopeliGTA V on kaikkien aikojen kallein ja menestynein peli. Peli on selvästi hurahtanut viikon verran sitä eläneen... anteeksi, pelanneen YleX:n Aleksin päähän.

- Pelissä ammutaan, ryöstetään, kiristetään ja kidutetaan, mutta paheiden korostaminen ei tee kuitenkaan GTA V:lle oikeutta. Pelissä voi myös hypätä laskuvarjolla, ottaa tatuointeja, golfata ja jopa joogata. Pelin joogakohtaus onkin ehkä kaikkien aikojen älyttömin videopelihetki, Aleksi kuvailee.

Pelisivusto Polygonin Chris Plante huomauttaa GTA V:n stoorin seuraamisen olevan kuin tv-sarjan katsomista – tehtävät ovat kuin sarjan jaksoja ja koko peli kuin tuotantokausi. Aleksi allekirjoittaa Planten huomion.

- Toisinaan tuntuu, etten suorita tehtävää vain suorittamisen ilosta, vaan koska oikeasti välitän mitä hahmolle tapahtuu.

Pientä nillitettävää pelistä kuitenkin löytyy.

- Pelissä naiset ovat joko tyhjäpäitä, aivan pienessä sivunosassa tai tissinkantotelineitä. Koska tutkimusten mukaan lähes puolet pelaajista on naisia, turha falloksen läpsyttely poskille on huoh.

Aleksi antaa pelille täydet viisi tähteä - ensimmäistä kertaa YleX-historiansa aikana.

- GTA V on kuin kultaisilla vanteilla tuunattu mattamusta Lamborgihi Aventador. Tämä on se peli, jonka takia konsoli hankitaan ja se peli, johon viitataan kymmenenkin vuoden päästä suu vaahdossa sanalla klassikko.

Lue myös: GTA V:n soundtrack soittolistana – mukana Musea, Rihannaa ja Kendrick Lamaria

GTA V on kaikkien aikojen kallein ja menestynein peli

Lähteet: YleX Aamu