Hyppää pääsisältöön

Mitä mieltä olet Just Blazen & Baauerin (feat. Jay-Z) kappaleesta Higher?

YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja se saa itselleen palkinnoksi soittotakuuta!

Just Blaze & Baauer Higher // Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuka? Just Blaze & Baauer (feat. Jay-Z): Higher

Mitä? Justin Smith taiteilijanimeltään Just Blaze on jenkkiläinen hip hop -tuottaja, joka tunnetaan ennen kaikkea yhteistyöstään räppäri Jay-Z:n kanssa. Tammikuussa 2013 päästiin jo maistelemaan herra Blazen ja toisen kovan musiikkituottajan, Harlem Shake hitistään tunnetun Baauerin yhteistyön hedelmää nimeltään Higher. Biisissä muutaman lainin heittää myös itse Jay-Z. Higher julkaistiin virallisesti vasta elokuussa ja nyt se soi Rytmibarometrissä.

Kappaleeseen on kuvattu näyttävä lyhytelokuvamainen musiikkivideo, jonka ohjaaja Nabil Elderk on työskennellyt aikaisemmin mm. Kanye Westin, Frank Oceanin ja Bruno Marsin kanssa. Vuonna 2010 sai ensi-iltansa Elderkin Ugandaan sijoittuva dokumentti Bouncing Cats. Brakedancen ympärillä pyörivä elokuva voitti ilmestymisvuonaan useita palkintoja.

Hä? Higherin musavideolla pääosassa on yksi maailman vanhimmista taistelulajeista intialainen kalaripayattu. Vaatturimestari Arman Alizad tutustui lajiin Kill Armanin toisella tuotantokaudella.