Hyppää pääsisältöön

Pussy Riotin jäsen ryhtyi syömälakkoon vankileirillä: Apulaisjohtaja uhkaa tappaa

Venäläisen punkperformanssiryhmän Pussy Riotin jäsen on ryhtynyt vankileirillä syömälakkoon päästäkseen toiseen vankilaan. Jäsenen mukaan leirin apulaisjohtaja uhkasi tappaa hänet hänen valitettuaan työoloista.

Pussy Riotin Nadezhda Tolokonnikova oikeudessa // Kuva: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Venäläisen punkperformanssiryhmän Pussy Riotin jäsen Nadežda Tolokonnikova haluaa pois vankileiriltä, jossa olot hänen mukaansa ovat kuin väkivaltaisessa orjuudessa.

Tolokonnikova sanoo tiedotusvälineille toimittamassaan kirjeessä, että leirin naisvangit pakotetaan tekemään töitä 16–17 tuntia päivässä, nukkua annetaan vain neljä tuntia, ja vankeja rangaistaan ankarasti vähäisistäkin rikkomuksista.

Hän kertoo päättäneensä ryhtyä syömälakkoon, kun leirin apulaisjohtaja uhkasi tappaa hänet hänen valitettuaan työoloista. Hän sanoo olevansa peloissaan henkensä ja terveytensä puolesta.

Tolokonnikova ja toinen Pussy Riotin jäsen Marija Aljohina tuomittiin viime vuoden elokuussa kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Perustelu oli uskonrauhaa rikkonut huliganismi. Tolokonnikova on ollut Mordvassa sijaitsevalla vankileirillä runsaan vuoden.

Vankilan johto sanoo selvittävänsä Tolokonnikovan väitteet. Johto on jo kiistänyt, että työpäivät olisivat epäinhimmillisen pitkiä.

Yle Uutiset: Pussy Riotin jäsen: Vankileirin apulaisjohtaja uhkaa tappaa

Lähteet: Yle Uutiset