Hyppää pääsisältöön

Samalla aikaa kun sitä itse

 

Samalla aikaa kun sitä itse seisoo hellan ääressä, elähtänyt puinen paistolasta kädessä ja kääntää paistinpannulla käryävää kananmunaa joka pääsi liian kuivaksi, niin samalla aikaa joku sylkee sukellusnaamarin lasin sisäpuolelle, huljauttaa sitä vedessä huuruttomaksi, laittaa naamarin päähänsä ja sukeltaa takaisin tropiikin turkoosinväriseen mereen katsomaan ihania pulleanaamaisia koralliriuttakaloja, jollaisia ei ole edes Unkarissa!

Mutta ihan samalla aikaa joku toinen jossain muualla sotkeutuu housunlahkeestaan polkupyörän ketjusuojaan, ja lentää turvalleen kirottuun hatelikkoon.

 

Samalla aikaa kun sitä itse seisoo tavaratalon hississä ja vääntelee naamaa, niin samalla aikaa joku katsoo turvakamerasta itseä, että tuo on kyllä sertifioitu hullu.

Mutta ihan samaan aikaan jossain muualla joku vääntelee naamaansa vielä enemmän peilin edessä, ja tekee hullun ilmeitä ja sanoo ”Öy möy möy möy!” ja se on niiden sisäministeri!

 

Samalla aikaa kun sitä itse seisoo bussipysäkillä sateen jälkeen, ja druip! - sen bussipysäkin suojakatoksen tukiputkesta luirahtaa pitkä hyinen vesinoro suoraan niskaan, niin samalla aikaa joku hyppii ilosta kun se voitti miljoonan sen maan lotossa.

Mutta joku toinen jossain muualla laskee samalla aikaa vesiliukumäestä liian rennoin pakaroin, ja menee vettä sen takapuoleen vaikka se on aikuinen, ja kankkulihaksia puristaen se naama häpeästä punaisena kävelee altaalta jäykästi, kuin ”puujaloilla”, vessaa kohti, takapuoli vettä täynnä ja mieli täynnä harmea ja noloutta siitä, että tämmöinen päivä näköjään taas tässä. Että vanhalle kävi vanhanaikaisesti.

 

Samalla aikaa kun sitä itse katsoo kun kissa juoksee pihan yli ja katoaa aluskasvillisuuden sekaan, ja harmittaa kun olisi tehnyt mieli pidempään katsella sitä kissaa ja jutella sille, niin samalla aikaa jossain satamassa ison laivan hirveä painetorvi sanoo röööööö ja viedään jonnekin niin paljon banaaneja että ne ei loppuisi ikinä vaikka kuinka söisi monta kiloa päivässä niitä ihan elukkana.

Mutta jossain muualla joku yrittää samalla aikaa työntää kottikärryjä vastamäkeen ja se töksähtää kivenmurikkaan niin että aisa ottaa ilkeästi mahaan eikä kyllä ole lippu korkealla sillä!

 

Samalla aikaa kun sitä itse vain makailee sohvalla jalka poikki ja syö sukulaisten lähettämiä suklaakonvehteja suoraan rasiasta, niin samalla aikaa jossain rehkii kauhea määrä naisvoimistelijoita ihan litimärkinä hiestä, että onnistuisivat  edes yhden ainoan kerran ihan samaan aikaan, ja niiden valmentaja laittaa kämmenensä silmilleen ja pudistelee päätään kielteis-toivottomana ja katsoo niitä sen kämmenensä sormien välistä ja huokaa raskaasti.

Mutta jossain muualla joku koettaa käynnistää simahtanutta Ladaansa ja kiroilee niin hirmuisesti että sitä katselevia lapsiakin ihan säälittää.

 

Samaan aikaan kun sitä itse on masentunut ja toivoton, niin samaan aikaan joku konsultti pitää jossain jollekin vastahankaisille  piruille pomojen määräämää seminaaria ylimaireana, että ne tuottaisivat vielä enemmän rahaa sille yhtiölle, eivätkä ampuisi itsejään ensimmäisen tilaisuuden tullen.

Mutta samaan aikaan jossain ihan muualla joltain kuivaa pajupilli ja se ei enää silloin soi.

 

Samaan aikaan kun sitä itse miettii että mikä se sellainen ”kampakeraaminen” on, niin samaan aikaan joku jääkiekkoilija hävittää polttari-illassa tekohampaansa tivolin vuoristoradalla ja joutuu menemään ruttunaamaisena kotiin ja syömään pehmeää leipää eikä näkki-, vaikka on mielestään kova jätkä.

Mutta samaan aikaan ihan jossain muualla katkea mandoliinista kieli, ja joillekin kuulijoille tulee mieleen miten kova Paganini oli leveilemään taidoillaan. Että ”Paskiainen!”

 

Samaan aikaan kun sitä itse ajattelee että marssisi tosi hienon ja urhean näköisenä jos olisi sotilas, niin samaan aikaan joku jäpättää jollekin että miksei se laita sukkia ja kalsareita pyykkikoriin vaan jättää lojumaan, että luuleeko se, että se toinen on sen piika.

Mutta samaan aikaan ihan jossain muualla tapahtuukin aivan prikulleen täysin samat, mutta kukaan ei tiedä sitä, niin että se ei osaa ällistyä että vau, täysin samat jutut, atomilleen! Että aivan käsittämätön yhteensattuma jätkät hei!

 

Toivoo

Yksi monten puolesta.

 

 

Kommentit
  • Kelluessaan

    Mielihavaintoja veden piirissä ollessa

    Vesi oli suolatonta, ja siksi välillä kirveli nenässä. Paradoksaalista oli se, että kirveli juuri suolattomuus, eikä -lallisuus, kuten maallikko helposti luulisi.

  • Tyhmä jo pienenä

    Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

    "Jos ei lasketa sitä, että aikuisessa ihmisessä on lihaa ja luuta enemmän kuin lapsessa, ja laajempi nahka-osa hänellä kuin silkohapsena oli, niin melko vähän muuttuu ihminen elämänsä aikana..."

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat