Hyppää pääsisältöön

Hesperian sambakarnevaalissa oli ilo ylimmillään, vaikkakin keskellä talvea

Järjestyksessään neljäs Helsingin Hesperian talvikarnevaali keräsi vuonna 1982 reilusti osanottajia. Paikalla oli jopa kaksituhatta juhlijaa ja esiintyjiäkin reilusti toista sataa. Hotelli Hesperia oli muutettu todelliseksi "pienois-Rioksi", jossa latinorytmit raikasivat läpi yön.

Tietolaatikko

Kuvatallenteesta on leikattu ulkomaalaisten yhtyeiden musiikkiesityksiä tekijänoikeudellisten syiden takia

Yömyssy-ohjelman toimittaja Matti Poijärvi jalkautui juhlakansan joukkoon tarkoituksenaan selvittää "miten jäyhä suomalaisrahvas soluttautuu sambaväen sekaan."

Poijärvi löysi juhlasalin baaritiskiltä Suomen sambakulttuurin opetuslapseksi tituleeraamansa Pepe Luhtalan, joka avasi samban, rumban ja salsan historiaa ja eroavaisuuksia.

Poijärvi suoritti illan aikana myös artistihaastatteluita. Kuubalaisyhtyeen johtaja, herra Machito, kehui hotellin juhlatunnelmaa vuolaasti. Artistien joukosta löytyi myös suomalaisväriä ja haastatteluun Poijärvi sai rumpalitaituri Matti Koskialan, joka esitteli cuíca-sambasoittimen.

Suorana lähetyksenä esitetty ohjelma ei sujunut täysin ilman ongelmia. Ohjelman loppupuolella Poijärven mikrofonista katoavat hetkeksi äänet ja toimittaja arvelee syynä olleen joku hurja festivaalivieras, joka olisi purrut mikrofonin johdon poikki. Juhlakansan joukosta voikin ohjelman alussa bongata Dracula-hampaisen neitokaisen.

Teksti: Ville Matilainen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto