Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku: Onneksi tuli takapakkia ja lenteli pullot lavalle

Antti Tuisku vieraili torstaina aamulla Yle Puheessa. Juhlakiertuettaan aloitteleva Tuisku kertoi avoimesti pohtineensa nesteen nousevan hattuun uransa alkuvaiheissa.

Antti Tuisku

Yle Puheessa vieraillut Antti Tuisku myöntää, että uransa alkuaikoina hän saattoi tarvita vanhoilta kavereiltaan pientä herättelyä. Nyt vanhat ystävät eivät enää joudu kiskomaan tähteä takaisin maanpinnalle.

- Se oli myös minulle oppimisen paikka, koska ymmärsin tilanteen vaikuttavan myös läheisiini. Sain itkuisia puheluita, joissa kysyttiin pitääkö lehdessä kirjoitetut jutut paikkansa. Nyt ystäväni ovat tottuneet tähän ja nähneet minun olevan se sama Antti kuin lapsenakin.

Tuisku kertoo julkisuuden koulineen hänestä kylmähermoisemman ihmisen.

- Kun kaikki ole tullut helpon kautta, on edesauttanut sitä, ettei neste ole noussut päähän. Mie olin nimittäin ihan varma, että olisin juuri se tyyppi jolla neste nousisi hattuun. Onneksi tuli takapakkia, onneksi lenteli pullot lavalle ja onneksi tietyllä tavalla tapahtui hirveitä asioita, joita täytyi käydä läpi. Siinä tajusi ne tasapainosäädöt, ettei kaikki ole ruusuilla tanssimista.

Etelän kiire saa Antti Tuiskun kaipaamaan pohjoiseen

Antti Tuisku kaipaa usein Lappiin ja pohtii sinne muuttamista. Hän kertoo viettäneensä kesällä paljon aikaa kotikonnuillaan.

- Silloin aloin miettiä tosissaan, että pystyisinkö edes osittain tekemään työtäni Lapista käsin. Viime viikonloppuna puhuttiin vanhempienikin kanssa siitä, mikä olisi oikea ratkaisu. On myös hyvin kallista pitää kahta asuntoa kahdessa eri kaupungissa.

Antti Tuisku kertoo muusikkokavereiden kanssa päättäneen biisintekoleiristä Tuiskun mökillä pohjoisessa tammikuun puolivälissä. Etelä-Suomessa on Tuiskun mukaan vähän tapana pitää itseään kiireisenä. Tähti kertoo Puheen haastattelussa yrittäneensä välttää elämäntavan mukaansatempaavuutta.

- Ihan kuin se määrittelisi miten hyvä ihminen joku on. Työnteon ja kiireen määrästä on otettu mittari omaan itseen ja riittävyyteensä.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Lähteet: Yle Puhe