Hyppää pääsisältöön

Applen Siri-ääni: En tiennyt, mihin ääntäni käytetään

Ääniohjausta Applen puhelimissa tottelevan Sirin äänen henkilöllisyys on paljastunut. Nainen sai kuulla ystävältään, mihin hänen ääntään on käytetty.

iPhone 5 // Kuva: EPA/APPLE

Applen älypuhelinten Siri-ohjelmalle äänensä lainannut nainen kertoo, ettei hän tiennyt vuosikausiin, mihin hänen ääntään oikein käytetään. Susan Bennett -niminen nainen kertoo CNN:n haastattelussa, että Sirin repliikit äänitettiin vuonna 2005. Vasta kuuden vuoden kuluttua selvisi, mihin tarkoitukseen ne taltioitiin, kun hänen ystävänsä kuunnellutti iPhoneaan Bennettille ja tiedusteli, onko kyseessä hänen äänensä.

Bennett kertoo CNN:lle, että oman äänen kuuleminen oli aluksi karmivaa, mutta sittemmin hän on alkanut tulla toimeen Sirin kanssa.

Apple osti Sirin kehittäneen Siri Inc:n vuonna 2010. Siri-ääniohjauksen oli alunperin tarkoitus levitä myös Android- ja BlackBerry-puhelimiin, mutta Apple halusi sen pysyvän vain omissa puhelimissaan.

Katso CNN:n tekemä Susan Bennettin haastattelu.

Lähteet: CNN