Hyppää pääsisältöön

Erotico-tico toi erotiikkaa ja huumoria myöhäisiltaan

TV1:sen myöhäisillan eroottinen viihdeohjelma Erotico-tico tarjosi katsojille huumoria ja paljasta pintaa. Kotimaisten esitysten lomassa nähtiin myös ulkomaisia videoita ja eroottisia piirrettyjä. Sarjan päätösjaksossa vieraili kuuluisa Chippendales-miestanssiryhmä.

Erotico-tico koostui sketseistä, eroottisista tanssi- ja lauluesityksistä, stripteasesta ja ulkomaisista videoista sekä piirretystä eroottisesta huumorista. Ohjelman juontajina nähtiin Marjukka Karttunen ja Janne Porkka.

Yleisö pääsi osallistumaan ohjelmaan joko kisaamalla tico-tico -tytön tai -pojan tittelistä tai äänestämällä suosikkejaan. Kilpailuun osallistuneista valittiin ehdokkaat, jotka pääsivät itse ideoimaan eroottisen videoesityksen ja katsojat saivat äänestää puhelimitse kuuminta tyttöä ja poikaa. Ehdokkaiden joukossa nähdään myös sittemmin televiosta tutuksi tullut stylisti Teuvo Loman.

Viimeisen jakson vieraskaartiin lukeutui mm. amerikkalainen Chippendales -miestanssiryhmä. Vuonna 1979 perustettu Chippendales oli ensimmäinen pelkästään miehistä koostuva ryhmä, joka tienasi rahansa strippaamalla naisille.

Ohjelman ohjasi lukuisia television viihde- ja draamaohjelmia tehnyt Taavi Vartia. Tuottajana toimi Erkki Pohjanheimo ja suunnittelussa mukana olivat Lasse Norres ja Heli Touru.

Tekijänoikeussyistä Elävässä arkistossa on Erotico-tico ohjelmasta vain valikoituja otteita ja mm. ohjelmaan sisältyneet ulkomaiset insertit eivät ole mukana koosteessa.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto