Hyppää pääsisältöön

Erotico-tico toi erotiikkaa ja huumoria myöhäisiltaan

TV1:sen myöhäisillan eroottinen viihdeohjelma Erotico-tico tarjosi katsojille huumoria ja paljasta pintaa vuonna 1992. Kotimaisten esitysten lomassa nähtiin myös ulkomaisia videoita ja eroottisia piirrettyjä. Sarjan päätösjaksossa vieraili kuuluisa Chippendales-miestanssiryhmä.

Erotico-tico koostui sketseistä, eroottisista tanssi- ja lauluesityksistä, stripteasesta ja ulkomaisista videoista sekä piirretystä eroottisesta huumorista. Ohjelman juontajina nähtiin Marjukka Karttunen ja Janne Porkka.

Yleisö pääsi osallistumaan ohjelmaan joko kisaamalla tico-tico-tytön tai -pojan tittelistä tai äänestämällä suosikkejaan. Kilpailuun osallistuneista valittiin ehdokkaat, jotka pääsivät itse ideoimaan eroottisen videoesityksen ja katsojat saivat äänestää puhelimitse kuuminta tyttöä ja poikaa. Ehdokkaiden joukossa nähdään myös sittemmin televiosta tutuksi tullut stylisti Teuvo Loman.

Viimeisen jakson vieraskaartiin lukeutui mm. amerikkalainen Chippendales-miestanssiryhmä. Vuonna 1979 perustettu Chippendales oli ensimmäinen pelkästään miehistä koostuva ryhmä, joka tienasi rahansa strippaamalla naisille.

Ohjelman ohjasi lukuisia television viihde- ja draamaohjelmia tehnyt Taavi Vartia. Tuottajana toimi Erkki Pohjanheimo ja suunnittelussa mukana olivat Lasse Norres ja Heli Touru.

Tekijänoikeussyistä Elävässä arkistossa on Erotico-tico -ohjelmasta vain valikoituja otteita ja mm. ohjelmaan sisältyneet ulkomaiset insertit eivät ole mukana koosteessa.

Keskustele