Hyppää pääsisältöön

Croque Madame -muffini eli paahtoleipää ja kananmunaa Rachel Khoon reseptillä

Croque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit Rachel Khoon (BBC: Pieni keittiö Pariisissa) ohjeella ovat fiinejä tai yksinkertaisia, ihan kuten haluat. Ne sopivat erityisen hyvin sunnuntaiaamupalalle tai brunssille.

Croque Madame -muffinit

6 isoa paahtoleipäpalaa
sulatettua voita
6 (pienikokoista) kananmunaa
ripaus suolaa
juustoraastetta (Esim. Gruyere, Cheddar)

Lisäksi esimerkiksi jotain näistä

kinkkua
valkokastiketta
kirsikkatomaatteja
rapeaksi paistettua pekonia
herkkusieniä
yrttejä

Poista paahtoleivistä kuoret, kauli leivät ohuiksi. Voitele leivät molemmin puolin sulalla voilla ja asettele kupeiksi muffinien paistovuokaan.

Riko jokaiseen leipäkuppiin pieni kananmuna, lisää täytteitä ja mausteita (syöjän) maun mukaan. Rachel käyttäää valkokastiketta ja kinkkua. Kirsikkatomaatit tai basilika ja pippurikin riittävät. Toimituksen kaikki kolme leivontakertaa tehtiin menestyksellä ilman valkokastiketta.

Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista muffineja 180 asteessa 17 - 18 minuuttia tai muutama minuutti vähemmän, jolloin saat valuvia keltuaisia.

Vinkki: Jos kananmunat ovat isoja, voit käyttää osan valkuaisesta marenkeihin tai muuhun leivontaan; näin muffinikuppi ei tule liian täyteen.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Croque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle OlotilaCroque Madame -muffinit. Kuva: Ulla Vuorela, Yle Olotila

Rachel Khoon Pieni keittiö Pariisissa -sarjasta nähtiin Yle TV1:ssä kuusi osaa syksyllä 2013.

Unelmien sunnuntaiaamu - mistä se on tehty? 

Linkit:

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

 • Jos joku asia suomalaisia yhdistää, niin se on ehdottomasti kahvihetki

  Rakkaalla kahvihetkellä on monta erilaista nimeä.

  Ihmiset juovat tätä nykyä Suomessakin monia erilaisia, usein vieraskielisiä nimillä kutsuttavia kahveja, mutta itse kahvihetki on ainakin monille Aristoteleen kantapään facebook- ryhmän jäsenistä perisuomalainen. Päiväkahviseuraa kukaan enää lehti-ilmoituksella tuskin itselleen etsii, mutta päiväkahvit on kyllä selvästi monelle yhtä kuin päivän ykköshetki .

 • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

  Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

  Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

 • Makupaloissa tehtiin ruokaa hauskasti ja helposti

  Janne Pekkala ja Timo Nykyri kokkasivat arkeen ja juhlaan.

  Makupalat-ohjelmassa ammattikokki Janne Pekkala ja toimittaja Timo Nykyri valmistivat konstailematonta kotiruokaa. Kansansuosioon nousseessa tv-ohjelmassa kokattiin myös juhlahetkiin Juhlamakupaloissa.

 • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

  Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

 • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

  Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

  Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

 • Alexandran kasvisopas

  Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

  Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.