Hyppää pääsisältöön

Valtaosa vaihto-oppilaista tyttöjä

Lentokone
Lentokone Kuva: EPA/Daniel Reinhardt lentokoneet,varjo

Suurin osa vaihto-oppilaista on tyttöjä. Yhdeksästä vaihto-oppilasjärjestöstä kahdeksan lähettää eniten tyttöjä ulkomaille. Tämä ilmenee MOT:n tekemästä kyselystä alan keskeisimmille vaihto-oppilasjärjestöille.

Kuusi järjestöä kertoo vaihto-oppilasta 70-85 prosenttia olevan tyttöjä. Ainoastaan Universal Playersin kautta kulkevat nuoret ovat suurimmaksi osaksi poikia. Järjestöllä onkin erilainen profiili kuin muilla. Se välittää vaihto-oppilaita harrastusten pohjalta.

Noin 40 nuorta tuhannesta keskeyttää vuosittain oleskelunsa.

Kyselyn mukaan noin 40 nuorta tuhannesta keskeyttää vuosittain oleskelunsa, joko itse tai järjestön toimesta. Se on siis noin neljä prosenttia kaikista suomalaisista vaihto-oppilaista.

Suomessa ei koota järjestelmällisesti tietoa vaihto-oppilastoiminnasta. MOT lähetti kyselyn Suomessa toimiville keskeisimmille järjestöille. EF ei vastannut kyselyyn vedoten siihen, että se ei tänä vuonna välitä vaihto-oppilaita Suomesta.