Hyppää pääsisältöön

Alivaltiosihteerin virallista tv-viihdettä

Ysärihuumoria à la Alivaltiosihteeri. Alivaltiosihteeri valvoo -tv-ohjelman kuudessa osassa oltiin virallisesti virkapuvuissa. Jaksojen teemat vaihtelivat poliisista lääkäriin ja huvipuistotyöntekijästä museonvartijaan.

Tietolaatikko

Klipit Onko avaruudessa älytöntä elämää, Röppönen analysoi ja ovat sarjan osasta 1: Poliisin univormussa.
Klipit Diagnosointi ja rajatiedon tuolla puolen ovat osasta 2: Lääkärin takissa.
Klipit Sotkamon nenänkaivuualue, Heikki ja Keijo ja Kissoja ja ihmisiä ovat osasta 3: Huvipuiston työntekijöiden asuissa.
Klipit Krapularyyppy ja Napakypä ovat osasta 4: Keskusmetsävalvomossa.
Klipit Gill Evansin jazz-kanat, idioottikuluttaja I ja menestyjät ovat osasta 5: Museossa.
Klipit Shit and Go sekä Yhteiskunta sopeuttaa: Presidentti ovat sarjan viimeisestä osasta 6: Vartiointiliikkeen vaatteissa.

Toisin kuin Alivaltiosihteereiden virallisessa radio-ohjelmassa, tv-ohjelmassa mukana oli myös Matti Toivonen. Sketsit kuvastavat hyvin Alivaltiosihteerin virallista huumorilinjaa. Tähän artikkeliin on valikoitu niiden parhaimmistoa.

Alivaltiosihteeri valvoo -sarjan avausjaksossa Nasan salainen yksikkö lähettää Cape Ylöjärveltä tutkijan etsimään avaruudesta älytöntä elämää.

Toisessa jaksossa AVS:n virallinen analysoija Tarmo Röppönen analysoi ohjelman saamia nauruja. Peräti 48 prosenttia katsojista nauroi väärässä kohtaa, kun taas peräti 84 prosenttia ei nauranut ollenkaan.

Viitasaaren uudenmusiikin festivaalien avausesityksenä on kansainvälisiä tähtiä.

Pikadiagnosointia sairaalassa: tiputukseen, nukutukseen vai vatsahuuhteluun?

Rajatiedon tällä puoleen paneutuu Hannu Karpon uhrien tarinoihin.

Kainuussa on Suomen suurin nenänkaivuuesiintymä.

Heikillä ja Keijolla on huoli mökkinsä laiturista, mutta aina on aikaa kahvitella naapurien kera!

Kissoja ja ihmisiä paneutuu lemmikkien kurjaan maailmaan.

Aamu-tv:n kokkikulmassa tehdään Jeesiön suvun reseptin mukaista krapularyyppyä.

Löytääkö herra X rakkauden neiti A:n, rouva B:n vai leski C:n kanssa? Se selviää Napakypässä!

Newportin jazz-festivaaleilla kuultiin sulosointuja. Niitä tarjoilivat Gill Evans ja hänen jazz-kanansa.

Mikä onkaan resepti menestymiseen liike-elämässä, selviää Menestyjät sarjan toisessa osassa, jossa tutustutaan salakuljetusliike Renvall ja Peräsuoli ky:n toimintaan.

Idioottikuluttaja paneutuu idioottien kuluttajien surkeisiin kohtaloihin. Tällä kertaa vuorossa lomamatkalla huijattu Terhi.

Shit & Go – meneville miehille! Näin eliminoit elämästäsi ikävät vessareissut.

Syrjäytymisvaarassa olevia on sopeutettava takaisin yhteiskuntaan. Tällä kertaa sopeutettavana on tasavallan presidentti.

Teksti: Juhana Säilynoja

 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto