Hyppää pääsisältöön

Picnic-kerho retkeilee

Vuonna 1948 valmistuneessa lyhytfilmissä picnic-kerho viettää kesäistä viikonloppua luonnossa.

Filmissä nuoret vaeltavat metsäpolkuja pitkin ja halki niittyjen luontoa kunnioittaen ja luonnon ihmeitä katsellen. Päämääränä on kaukainen metsäjärvi. Kaunein ja parhain rantaosa valitaan leiripaikaksi. Rannalta löytyy vanha ruuhi ja pojat lähtevät ruuhella ongelle. Naiset menevät uimaan ja ottavat aurinkoa rannalla. Pojat kiipeävät korkealle kalliolle ja sieltä katsellaan kauniita maisemia. Naiset paistavat räiskäleitä nuotiolla ja yhteistä kahvihetkeä vietetään.

Aika kuluu nopeasti ja pian valmistaudutaan lähtöön. Leiri puretaan ja tyytyväisin mielin lähdetään patikoimaan pois metsän halki ja järven rantoja kävellen. Ajatuksia askarruttaa jo seuraavan retken suunnittelu. Se tehdään taas uuteen suuntaan ja outoon maastoon.

Teksti: Teuvo Niiranen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto