Hyppää pääsisältöön

Renny Harlinin Planet FunFunin piti tarjota kaikille jotain

Elokuvaohjaaja Renny Harlin, tuottaja Markus Selin ja joukko liikemiehiä halusivat luoda hauskimman huvimaailman koko maailmassa. Paikaksi valikoitui Suomen Kerava ja sisähuvipuisto nimettiin Planet FunFuniksi.

Planet FunFun perustettiin Suomen ensimmäisen sisähuvipuiston Fanfaarin perustalle vuonna 1992. Projektin keulakuvana toimineen Renny Harlinin unelmana oli tuoda Suomeen huvipuisto-konsepti josta löytyisi jokaiselle jotain, eikä kukaan joutuisi kärsimään vahtimestarien tiuskinnasta tai ruosteisista tivolilaiteista.

Jos ei nyt jokaiselle lapsenmieliselle löydy jotain, niin on aika mennä sairaalaan― Renny Harlin vuonna 1992

Keravan Planet FunFunissa olikin kaikkea mahdollista trooppisesta puistosta elokuvapuistoon. Löytyi sukkulaa, vekkulaa, simulaattoria, lännenkatua, discoa, ravintolaa ja tietenkin rokkia.

Harlin antoi huvipuistolle myös oman erityisleimansa kiikuttamalla elokuviensa lavasteita ja rekvisiittaa erityisiin teema-huoneisiin yleisön ihailtaviksi.

Valtavassa sisähuvipuistossa järjestettiin myös urheilukilpailuita ja kuvattiin televisiosarjoja.

Perustajiensa innokkuudesta ja pursuilevasta konseptistaan huolimatta Planet FunFun jäi lyhytikäiseksi. Huvipuisto avasi ovensa viimeisen kerran vuonna 1995.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto