Hyppää pääsisältöön

Väsynyt, pirteä, energinen, down -miltä sinusta tuntuu juuri nyt?

Mielialat vaihtelevat, se on luonnollista. Mutta vaihtelevatko ne samaan tahtiin kaikkialla Suomessa? Onko paikkakunnalla väliä tai kellonajalla? Tai viikonpäivällä tai esimerkiksi sillä, miten Kimi Räikkösen kisat sujuvat?

Prisma Studio selvittää asiaa ja tarvitsemme siihen sinua. Tästä löydät paikan, missä voit helposti asteikolla 1-5 käydä klikkaamassa fiiliksesi. Nimeäsi ei ole pakko kertoa, mutta asuinpaikka, sukupuoli ja ikä meitä tietysti kiinnostavat, koska niiden avulla saamme vertailtavaa tietoa. Tämä vie aikaa ehkä minuutin.

Lisäksi toivomme, että jaksat käydä klikkaamassa tunnelmiasi usein, mieluiten kerran päivässä. Mutta harvemminkin on parempi kuin ei mitään.

Muistututamme asiasta säännöllisesti Yle Tieteen Twitterissä ja Facebookissa.

Voit ilmoittautua myös testiryhmään, joka lupaa käydä tekemässä klikkauksen säännöllisesti kevääseen saakka. Testiryhmään mukaan tulemisessa ei ole muita velvoitteita, mutta saat sähköpostiisi muistutuksia asiasta ja joitakin spesiaalitoiveita käydä klikkaamassa tiettyinä hetkinä, esimerkiksi joinakin juhlapyhinä tai vaikkapa Suomi-Ruotsi –maaottelun jälkeen. Tähän ryhmään voi ilmoittautua laittamalla sähköpostiosoitteen, nimen ja asuinpaikan osoitteeseen prisma.studio@yle.fi

Teemme aiheesta tietysti ohjelmaa keväälle 2014, testailua jatketaan siihen saakka.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tiede

  • Näin Kerttu oppii uuden taidon – kana on avain kaikkien eläinten kouluttamiseen

    Kanojen avulla koulutustekniikka hioutuu tarkaksi.

    Näin Kerttu oppii uuden taidon – kana on avain kaikkien eläinten kouluttamiseen Tässä on Kerttu, ihan tavallinen kotkottaja Nurmijärveltä. Sillä on kenties kananaivot – mutta niillä pystyy upeisiin suorituksiin. Katso vaikka! Rohkean luonteensa ansiosta Kerttu on saanut töitä läheisen Koirakoulu Vision kanakursseilta, kuten muutamat muut reippaat lajitoverinsa.

  • Isovanhempiemme huonot kokemukset voivat näkyä geenitasolla epigeneettisinä vaikutuksina jopa kolmanteen sukupolveen saakka

    Perimän epigenomi muuttuu ympäristön vaikutuksesta.

    Ihminen on kuin perimänsä. Geenimme ovat määrätty syntymähetkellä eivätkä ne muutu elämän aikana. Mutta miltä kuulostaa ajatus, että isoisäsi tai isoäitisi huonot elämäntavat ja kokemukset tulisivatkin näkyviin elämässäsi? Kenties suurempana riskinä vaikka 2-tyypin diabetekselle, sydän- ja verisuonitaudeille tai psyykkisille häiriöille.

Uusimmat sisällöt - Tiede