Hyppää pääsisältöön

Eeddspeaksin Eetu ei tekisi videoblogia rahasta: Silloin videoiden tyyli muuttuisi

Eeddspeaks-videobloggaaja Eetu kertoi YleX:n Maailman toiseksi parhaan radioshow'n haastattelussa, ettei voisi tehdä videoita elättääkseen itseänsä niillä.

Eetu ja Kaitsu

Eetu Eeddspeaks -videoblogista sekä Subin netissäkin esitettävän Biisonimafian Kaitsu vierailivat YleX:ssä Aleksi Ruuskasen vieraina Maailman toiseksi parhaassa radioshow'ssa. Herrat kävivät keskustelua nettivideoiden tekemisestä ja julkisuudesta.

Eeddspeaksin Eetulle oli kova paikka ladata ensimmäinen video itsestään nettiin kaiken kansan nähtäville. Ei uskoisi, että nykyisin 46 000 YouTube-seuraajaa viihdyttävä Eetu olisi ollut ujo ja epävarma.

- Media ja kameran kanssa puuhastelu on aina kiinnostanut, mutta enemmän sieltä kameran takaa. Se, että rohkaistuin lisäämään kämäsen videon itsestäni ja vastaanottamaan siitä palautetta oli minulle iso paikka. Siinä on se epävarmuus itsestä ja omasta tekemisestä. Olen aina ollut todella ujo. Ajattelin, että miksi en ylittäisi itseäni. Toistaiseksi se oli elämäni paras päätös.

Biisonimafian Kaitsu muistelee tehneensä kaveriporukalla ensimmäisiä videoita VHS-kaseteilla.

- Lähetettiinköhän Hotsporttiin jotain rullaluistimilla järveen -videoita tai vastaavaa. Ei silloin ollut mitään YouTubea. Ensimmäinen video nettiin taidettiin ladata vuonna 2006. Kuvatessa ensimmäistä leffaa päätettiin, että tungetaan se ekana nettiin. Otettiin pankista lainaa ja niin päin pois. Meidän mielestä se oli tuolloin paras idea koskaan ja luultiin tekevämme sillä paljon rahaa. Se ei sit ihan mennytkään niin, Kaitsu nauraa.

Eetun videoblogiin myydään Googlen puolesta mainoksia, joista hän saa rahaa. Hän ei kuitenkaan lähtisi tekemään videoita puhtaasti rahan vuoksi.

- Ei sillä elä. Jos minun kaltainen ihminen tekisi tätä rahasta, tai olisi mahdollisuus tehdä sitä elääkseen, niin varmasti videoiden tyyli muuttuisi. Se olisi väärä syy tehdä tätä. Minulle se on vain mukava harrastus, jota en ota turhan tosissani. Jos minulle olisi sanottu, että tee tämän verran videoita määrätyssä ajassa ja saat tämän verran rahaa, en olisi lähtenyt siihen.

Biisonimafian Kaitsu myöntää olevansa hieman kateellinen Eetulle, joka voi tehdä videoita täysin omalla aikataulullaan, sillä hänestä olisi mukavaa tehdä juttuja myös lyhyemmällä jänteellä.

- Vois tehdä vaikka pari pätkää kuukaudessa YouTubeen tai mihin vaan, eikä aina menisi tuotantokausittain. Tässä voi alkaakin tulla muutoksia, sillä media elää todella paljon. Muutosta on tapahtunut paljon siitä, mistä on lähdetty.

Kuuntele koko haastattelu alta! (Eetu ja Kaitsu mukana kohdasta 01:01:58 lähtien)

Lähteet: Maailman toiseksi paras radioshow