Hyppää pääsisältöön

Banksy myi taidettaan pilkkahintaan New Yorkissa

Brittiläinen katutaiteilija Banksy kaupitteli taideteoksiaan vaatimattomasta kojusta New Yorkissa. Salamyhkäinen taiteilija ei kuitenkaan itse tiskin takana häärännyt.

Tältä näytti Banksyn seinämaalaus Lontoossa ennen kuin se varastettiin. // Kuva: EPA / HARINGEY COUNCIL

Banksyn taideteoksia myytiin kuluneena lauantaina pilkkahinnalla New Yorkissa. Vaatimattoman kojun seinille oli ripustettu Banksyn aitoja teoksia, joita iäkkäämpi herrasmies kaupitteli kohtuulliseen 60 dollarin - eli reilun 40 euron - hintaan. Kovin montaa teosta ei saatu kuitenkaan myydyksi, sillä ihmiset olettivat taideteoksien olevan väärennöksiä, Banksyn taideteoksien arvo kun on yleensä jopa kymmeniä tuhansia.

- Laitoin eilen pystyyn sataprosenttisen aitoja teoksiani myyvän kojun, joissa oli myös nimikirjoitukseni. Kappalehinta teoksilla oli vain 60 dollaria. Toiste en tällaista tee, tämä oli ainutkertainen kokeilu, Banksy kirjoitti tapauksesta nettisivuillaan.

Kuten videolla näkyy, ei koju herättänyt kansan keskuudessa kovin kummoista kiinnostusta. Kojua pitänyt miekkonen sai odottaa ensimmäistä asiakastaan puolillepäivin saakka. Tuolloinkin asiakas ostaa vain kaksi teosta, jotka hän tinkii vielä puoleen hintaan. Koko päivän aikana kojulla kävi vain kolme asiakasta.

Lähteet: BBC