Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

Leka

Leka on yhdenmiehen visio musiikista ja ideaaleista, mikä on toiminut aktiivisena vuodesta 2008 lähtien. Yhtye on julkaissut tukun yksittäisiä kappaleita netin kautta ja viime kesänä ensimmäisen virallisen EP:nsä ”Grievance”. Uusin juuri julkaistu EP "Catopia" on teemalevy, joka kertoo satiirinkatkuisen tarinan syvempien ajankohtaisten aiheiden siivittämänä. Yhtye toimii 23-vuotiaan Juuso Leinosen rautaisessa diktatuurissa, kourallisen satunnaisia vierailijoita auttaessa projektia eteenkin äänijänteiden osalla.

Leka // Kuva: YleX Kellari

Kotipaikkakunta: Helsinki

Musiikkityyli: Progressiivinen Death Metal

Perustamisvuosi: 2008

Kokoonpano: Juuso Leinonen - (lähes) kaikki.

YleX kommentoi

Tykkäämme:

Teknisesti erittäin taidokasta progemättöä, joka varmasti saa suupielet hymyyn kaikille, jotka arvostavat arvaamattomia käänteitä ja turpaanvetoa musiikissaan. Tämä on suomalainen sooloprojekti, joka tekee kunniaa samalla Devin Townsendin Strapping Young Ladille, Mike Pattonin Mr. Bunglelle sekä System Of A Downille.

Vielä odotamme:

Kokonaista, toimivaa ja keikkailevaa bändiä koko vision ympärille. Tällainen musiikki kuuluu energisesti esiintymislavoilla vedettäväksi, eikä kotistudion nurkkaan kuunneltavaksi ja hiottavaksi. Musiikillisesta kikkailusta ei saa myöskään muodostu itsetarkoituksellista. Kappaleita tulee väsätä ns. biisi edellä!

Kristallipallo:

Kunhan Leka saa akttivisen ja innokkaan ryhmän ympärilleen ja lähtee keikkailemaan tositarkoituksella, voi bändistä tulla uusi haastaja jopa sellaisille kotimaisille ryhmille, kuin Stam1na, Medeia tai One Morning Left.