Hyppää pääsisältöön

Dome Karukoski: En ole vielä löytänyt amerikkalaista automyyjä-minääni

Elokuvaohjaaja Dome Karukoski vieraili Suorana: Kortesmäki –ohjelmassa tiistaina. Ohjaaja kertoi monikulttuurillisesta taustastaan olevan hänelle hyötyä.

Dome Karukoski YleX Aamun vieraana // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Ohjaaja Dome Karukoski pitää omaa suomenruotsalaiskyprosamerikkalais-taustaa etuna. Hän jutteli aiheesta vieraillessaan Suorana: Kortesmäki -ohjelmassa tiistaina.

- Olen imenyt vaikutteita sieltä täältä. Minussa on se suomalainen häpeä ja rehellisyys. Höpöttely tulee sieltä suomenruotsalaiselta puolelta ja halailu sekä lämpö taas Kyprokselta. Amerikkalaista automyyjä-minää en ole vielä löytänyt, Karukoski vitsaili.

Karukosken uusin tuotos on perjantaina 18. lokakuuta ensi-iltansa saava Peter Franzénin tähdittämä Leijonasydän. Leffa kertoo pikkukaupunkilaisesta uusnatsista joka rakastuu kiihkeästi naiseen, jolla on tummaihoinen poika.

- Aina pitää haastaa itseään, mutta säilyttää se puoli jossa elokuvantekijänä on hyvä. Minulle se on humaanien tarinoiden kertominen ihmisistä. Leijonäsydän voi vaikuttaa ulkopuolelta karskilta ja rajusta, mutta se on aika hauska elokuva. Sehän on rakkaustarina, Karukoski sanoi.

Katso haastattelu alta (Dome Karukoski mukana kohdasta 6:05)

Lähteet: Suorana: Kortesmäki