Hyppää pääsisältöön

Gangnam Style -poliisiyksikkö auttaa turisteja Etelä-Koreassa

Etelä-Korea perusti Gangnam Style -poliisin auttamaan turisteja Soulissa. Satakunta poliisia on sonnustautunut hittivideollaan maailmanlaajuiseen suosioon nousseen Psyn vaatesuunnittelijan luomiin univormuihin

Psy Gangnam Style // Kuva: Facebook

Psyn Gangnam Style -hitti on kasvattanut Etelä-Korean turistimääriä, kertoo Yle Uutiset. Viime vuonna turisteja saapui maahan ensimmäisen kerran yli kymmenen miljoonaa. Tästä syystä Etelä-Korea perusti oman Gangnam Style -poliisiyksikön auttamaan turisteja.

Turistipoliisit sonnustautuvat Psyn vaatesuunnittelijan luomiin univormuihin ja uusi yksikkö esiteltiin keskiviikkona Soulissa tanssimalla Gangnam Style -tanssia. Uuteen turistipoliisiyksikköön on valittu satakunta nuorta poliisia. Tärkeä valintakriteeri oli kielitaito, joten Gangnam Style -poliisit pystyvät palvelemaan turisteja muun muassa englanniksi, japaniksi ja kiinaksi. Vakavien rikosten tapahtuessa aseistautumattomat Gangnam Style -poliisit turvautuvat muiden poliisien apuun.

Lue lisää Yle Uutisten sivuilta: Etelä-Korea perusti Gangnam Style -poliisin auttamaan turisteja

Lähteet: Yle Uutiset