Hyppää pääsisältöön

Nuoret musiikkivaikuttajat ottavat mittaa alan konkareista tulevana viikonloppuna

Jaksaako sedät heilua?, kysytään mielenkiintoisessa paneelikeskustelussa tulevana viikonloppuna Musiikki & Media -tapahtumassa. Otimme siitä selvää jo nyt.

Fenix Willamo Jussi Hautala

Etusivun vieraina kävi tänään 16. lokakuuta kaksi nuoremman polven musiikkibisnesvaikuttajaa manageri Jussi Hautala ja promoottori Feniks Willamo. Molemmat herrat puhuvat tulevana viikonloppuna myös Tampereella järjestettävässä Musiikki & Media -tapahtumassa.

Heavyweightin ja Axl Smithin managerina työskentelevä Jussi Hautala kuvailee managerin työtä ikään kuin artistin haarniskaksi ja lainaa Ultra Bran sanoja "minä suojelen sinua kaikelta". Hän siis hoitaa kaikki artistien juoksevat asiat ja bisnespuolen, jotta artistit voivat keskittyä olennaiseen eli musiikkiin.

Fullsteamin promoottori ja agentti Feniks Willamo puolestaan myy keikkoja ja markkinoi omia tapahtumiaan, kuten klubi-iltoja. Lisäksi mies tunnetaan Pasa-yhtyeen kitaristina.

Musiikki & Media -tapahtumassa nuoret musiikkivaikuttajat osallistuvat Jaksaako sedät heilua? -paneelikeskusteluun vanhempien musiikkilegendojen kanssa, kun pöydän toisella puolella istuvat levymoguli Epe Helenius ja suomalaisen rockin kummisetä, Tavastian toimitusjohtaja Juhani Merimaa. Tarkoituksena on selvittää, kuka määrittelee alan tulevaisuuden ja kenen pillin tahtiin Tavastialla jatkossa tanssitaan.

Promoottori Feniks Willamo on huomannut, että ainakin Helsingissä DJ-vetoiset klubi-illat kiinnostavat nuoria enemmän kuin perinteiset bändi-illat.

- Tällä hetkellä Helsingissä kilpailu on kovaa, koska keikkoja järjestetään niin paljon. Silti kaikelle musiikille löytyy jonkinlaista yleisöä. Nuorempaa jengiä näkyy enemmän dj-klubeilla kuin perinteisillä keikoilla, Willamo tietää.

Sekä Willamo että Hautala pitävät musiikkialaa intohimoalana, jonka parissa työskennellään rakkaudesta lajiin, eikä rahan takia.

- Managerin prosentti on kautta aikojen ollut 10-50 prosenttia sopimuksesta riippuen. Yleensä se on 15-25 prosentin välillä, Hautala kertoo.

Kuuntele Etusivun haastattelu, jossa selviää muun muassa mitä nuoret musiikkivaikuttajat ajattelevat alan konkareista.

Lue myös: Artistipromoottori ja manageri kertovat: Työssämme ei ole glamouria

Tältä näyttää keikkajärjestäjien uusi sukupolvi – tuoreet ajatukset värittävät klubiskeneä

Lähteet: YleX Etusivu