Hyppää pääsisältöön

Miesnäkökulma kiersi miesten mannekiini- ja voimakisoissa

Satu Ruotsalaisen (nyk. Pauri) juontama Miesnäkökulma kiersi vuonna 1995 erilaisissa hauskoissa miesten kilpailuissa. Kisoissa nähtiin keimailevia mallipoikia, maailman nopeimmin pöllejä sahaavia miekkosia sekä karvaisia ja vahvoja lumimiehiä.

Kun laulaja Kurre lauloi Tampereen Ilves-hotellissa "Kai vielä katsoa saa" ei lavalle astellut kauniita naisia vaan joukko komeita miehiä. Pyörähtely ja poseeraus innokkaan naisyleisön edessä kävi jokaiselta mieheltä kuin tanssi.

Odotettuun uimapukukierrokseen ehdokkaat olivat valmistautuneet pulahtamalla avantoon. Miesten polskuttelusta kuvattiin myös vedenalaista kuvaa. Kuka kymmenestä salskeasta miehestä voittikaan vuoden 1995 Mr. Finland -tittelin?

Lumimies-kilpailussa ei kauniilla hymyllä ja hyvällä tukalla päässyt enää pitkälle. Lumimieshän on "iso, karvainen, vahva ja ruma", ja tästä tittelistä kisattiin kuudessa voimaa vaativassa lajissa. Vuoden 1995 Lumimieheksi kruunattiin se, joka selviytyi parhaiten muun muassa jääkuution pyörittämisestä ja raskaasta lumirotkosta.

Karstulassa järjestetyissä Winterfesteissä meno oli Lumimies-kisoja letkeämpää, vaikka siellä oli peräti kolme eri kisaa. Ehkä eniten fyysistä ponnistelua vaativat Pöllinsahauksen MM-kisat, jossa nopeus oli kuitenkin pääasia. Kahdessa muussa kilpailussa pidettiin huolta nesteytyksestä, kun kisattiin juomalaulujen parhaimmistosta sekä parhaasta pilkkisaaliista. Kaikilla ei ollut kalaonnea, mutta oluella oli läträtty – olihan kyseessä Kansallinen Olutpilkki.

Todellisia voimamiehiä kisasi Supersotilas-kisassa. Eri joukko-osastojen edustajat hinasivat rekkoja, painivat ja kantoivat haavoittunutta esittävää nukkea. Tuskan huudoilta ja pullistuneilta verisuonilta ei vältytty.

Tietolaatikko

Lumimies-pätkästä on poistettu musiikki osin tekijänoikeussyistä johtuen.

Kommentit