Hyppää pääsisältöön

Muuta luokkasi uutistoimitukseksi

Uutisluokka
Uutisluokka Yle,uutiset,Yle Uutiset,koululuokka

Yle Uutisluokka tarjoaa käytännän mediakasvatusta koululaisille.

Tietolaatikko

 • Vuonna 2014 Mediabussi kiertää osana Yle Uutisluokka-hanketta. Pajoissa nuoret pääsevät tekemään videomuotoisia uutisia heitä koskettavista aiheista
 • Yle Uutisluokka löytyy Facebookista sekä Instagramista #yleuutisluokka

Yle Uutisluokassa nuoret ryhtyvät toimittajiksi Ylen journalistien auttaessa uutiskummeina. Uutisluokan tavoitteena on parantaa nuorten medialukutaitoa ja lisätä kiinnostusta yhteiskuntaa ja ajankohtaisia asioita kohtaan. Nuoret tekevät uutisia omista aiheistaan.

Uutisluokka tarjoaa opettajille kattavan materiaalipaketin mediakasvatustunneille. Tutustu esimerkiksi hauskoihin sarjakuviin, joiden avulla opit uutisen kirjoittamisen, ja kuinka syntyy hyvä haastattelu.

Yle on pitänyt videotyöpajoja kouluissa vuodesta 2006 Mediabussi-nimellä. Nyt Mediabussin toiminta jatkuu Yle Uutisluokassa.

Katso tästä uutisluokkalaisten tekemiä videoita.

Tutustu Yle Uutisluokkaan ja ilmoittaudu mukaan!

Yle Uutisluokka

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Islamin vieraana

  6-osainen sarja islamista.

  6-osaisessa sarjassa professori Jaakko Hämeen-Anttila johdattaa kiehtovalle matkalle islamin maailmaan – sen historiaan, kulttuuriin, kuvataiteisiin, musiikkiin ja kirjallisuuteen sekä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Ohjelmasarja on valmistunut v. 2003.

 • Buddhan jalanjäljillä

  Buddhalaisuus

  Buddhalaisuus ei ole kristinuskoon tai islamiin verrattavissa oleva uskonto, vaan pikemmin filosofia, joka opettaa tien korkeimman moraalisen, henkisen ja intellektuaalisen "valaistumisen" saavuttamiseen.