Hyppää pääsisältöön

Yle voittoisa Industry Awards Gaalassa – katso kaikki palkitut

Yle menestyi hyvin Musiikki & Media -seminaarin yhteydessä järjestetyssä Industry Awards Gaalassa.

Yle Kulttuurin ja viihteen genretuottaja Juhani Kansi sai erikoispalkinnon.

Yle Areena voitti Vuoden Verkkomedia-palkinnon Tampereella Musiikki & Media -seminaarin yhteydessä järjestetyssä Industry Awards Gaalassa. Lisäksi Yle palkittiin vuoden parhaana kotimaisena musiikkimediana.

Elämäntyöpalkinto ojennettiin Ylen genretuottaja Juhani Kansille hänen panoksestaan suomalaisen musiikkielämän hyväksi. Vuoden kunniamaininnan sai Yle Teemassa esitetyt sarjat Iskelmä-Suomi ja Rock-Suomi, tekijöinä Antti Leino sekä Pekka Laine.

Gaalassa palkitaan vuosittain alan kirkkaimmat tähdet. Alalta on kerätty ehdotuksia tahoista, jotka ansaitsevat palkinnon omissa kategorioissaan. Ehdotuksia tuli tänä vuonna yli tuhat, joista Musiikki & Median hallitus valitsi lopulliset ehdokkaat eri kategorioihin.

Tampereella 17.–20.10.2013 järjestetty Musiikki & Media on vuonna 1989 perustettu Suomen musiikkialan ammattilaisten tapahtuma. Osallistujina oli yli 600 kotimaista musiikkialan keskeisintä toimijaa levy-, kustannus-, live-, jakelu-, tuotanto- ja mediasektoreilta sekä noin 100-150 kansainvälistä toimijaa.

Kaikki Industry Awards 2013 -voittajat:

Vuoden mediapersoona: Jyrki "Njassa" Jantunen
Vuoden toimittaja: Laura Vähähyyppä, Radio Rock
Vuoden ohjelmapäällikkö / musiikkipäällikkö: Mikko Koivusipilä, Nelonen Median Radiot
Vuoden radio: Radio Helsinki
Vuoden verkkomedia: Yle Areena
Vuoden kotimainen musiikkimedia: Yle
Vuoden manageri: Virpi Immonen, Fullsteam Management (Michael Monroe, Von Hertzen Brothers)
Vuoden ohjelmamyyjä / agentti: Jake Hannula, Warner Music Live (Jenni Vartiainen, Cheek, Haloo Helsinki!)
Vuoden promoottori: Juha Kyyrö, Fullsteam (Justin Bieber, System of a Down, Lana del Rey)
Vuoden tapahtumatuottaja: Pekka Kupiainen, Staff & Stuff (Ilosaarirock, Flow Festival, Provinssirock)
Vuoden keikkapaikka: Tavastia Klubi
Vuoden ohjelmatoimisto: Fullsteam
Vuoden festivaali: Flow Festival
Vuoden konsertti / kiertue: Cheekin jäähallikeikat
Vuoden palveluntarjoaja: Tiketti
Vuoden järjestövaikuttaja: Tuomo Tähtinen, Music Finland
Vuoden tiedottaja / markkinointipäällikkö: Mark Fry, Warner Music Finland
Vuoden A&R-henkilö: Lasse Kurki, Warner Music Finland
Vuoden levykauppa: Levykauppa Äx
Vuoden musiikkikustantaja: Kaiku Songs
Vuoden indielevy-yhtiö: Fullsteam
Vuoden levy-yhtiö: Warner Music Finland
Vuoden kunniamaininta: Rock-Suomi ja Iskelmä-Suomi -dokumenttisarjat
Erikoispalkinto: Juhani Kansi
Elämäntyöpalkinto: Markku Johansson
Elämäntyöpalkinto: Risto Hemmi
Tampere Music Award 2013: Jonas Sjöström

Lähteet: Yle

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.