Hyppää pääsisältöön

Peliyhtiö Remedyn toimitusjohtaja vakuuttaa: Pysymme Suomessa

Remedyn toimitusjohtaja Matias Myllyrinne vakuuttaa peliyhtiön pysyvän Suomessa.

Remedyn Matias Myllyrinne // Kuva: Alma Hätönen

Suomalaisen Remedy-peliyhtiön toimitusjohtaja Matias Myllyrinne vieraili YleX Aamussa maanantaina 21. lokakuuta. Yhtiö julkaisee rajoja rikkovan Quantum Break -pelin näillä näkymin vuonna 2014.

Vaikka Remedy tahkoi yli 40 miljoonaa dollaria jo vuonna 2002 myymällä Max Payne -pelin tekijänoikeudet, Myllyrinne ei usko, että kukaan alalla tekee töitä puhtaasti rahan takia. Hän muistuttaa, että pelien tekeminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä.

- Meitä oli 20 jätkää silloin ja tehtiin noin 43 miljoonaa dollaria. Silloin olisi ollut mahdollisuus vetäytyä rannalle juomaan Gin Toniceja, jos olisi halunnut. Me haluamme tehdä isoja ja makeita juttuja. Raha tulee siitä, että ihmiset haluavat sitä, mitä me tehdään.

Myllyrinne vakuuttaakin, että Quantum Break -pelin menestyksestä riippumatta, Remedyn omistus pysyy Suomessa.

- Remedy on ollut toiminnassa vuodesta -95. Lähdettiin liikkeelle Espoosta Westendin kellareista, siirryttiin Olariin ja siitä takaisin Niittykumpuun. Eiköhän me olla ihan vaan täällä, Myllyrinne naurahtaa.

Peliyhtiöiden tulevaisuus on ollut pöydällä sen jälkeen, kun suomalainen peliyhtiö Supercell myi noin viikko sitten 51 % omistuksestaan 1,1 miljardilla eurolla japanilaiselle teleoperaattorille SoftBankille sekä peliyhtiö GungHolle. Myllyrinne myöntää, että Remedyäkin kohtaan on ollut kaupallista kiinnostusta.

- Jos joku menestyy, ihmiset haluavat tavalla tai toisella osallistua siihen. Meidän tapauksessa se on tarkoittanut julkaisuyhteistyötä Microsoftin kanssa vuodesta 2005 ja pitkään tehtiin yhteistyötä myös Rockstar Gamesin kanssa.

Lähteet: YleX Aamu