Hyppää pääsisältöön

Spice Girls ja pakkomielle rahasta

Spice Girls istahti sohvalle toimittaja Salla Paajasen haastateltavaksi suosionsa huipulla 1997. Juuri ennen Geri Halliwellin lähtöä bändistä tytöt vielä ylistivät ystävyyttään. Tyttöenergia kipinöi, kun toimittaja kyseli naisten mukaan jo pakkomielteisesti tyttöbändin jäsenten tienesteistä ja ostoksista.

Spice Girls eli Mel Brown, Victoria Adams ( myöh. Beckham), Emma Bunton, Geri Halliwell ja Melanie Chisholm suitsuttavat ystävyyttään ja musiikin tekemisen iloa Pariisissa taltoidussa haastattelussa loppuvuonna 1997. Toimittaja Salla Paajanen tapasi Spaissarit sopivasti ennen näiden seuraavan kevään Suomen-keikkaa. Edellisestä Suomen-vierailusta oli muistoissa ainakin poseeraaminen Joulupukin kanssa, poroajelu ja myös ruokalautaselta tarjoiltu Petteri Punakuono.

Terveisiä lähetetään myös Victorian suomalaiselle vaihtarikaverille Anulle, joka myöhempien jäljitysten perusteella on paljastunut Lontoossa Laine Theatre Arts -collegessa opiskelleeksi näyttelijä Anu Palevaaraksi.

Haastattelua seuraavat Helsingin keikat keväällä 1998 olivat viimeiset viisikon yhteisesiintymiset, ennen kuin Geri Halliwell ilmoitti jättävänsä Spice Girlsit. Pariisissa tytöt kuitenkin ylistävät ystävyyttä ja vaikka jokaisella on omia tärkeitä ystäviään, ovat heidän mukaansa Spice Girlsissä ystävistä parhaat. Huhut Spice Girlsin hajoamisesta olivatkin naisten mielestä aivan hulluja, koska he nimenoaan haluavat olla yhdessä. Myös perheet saavat kiitosta ja onpa äideille omistettu oma kappalekin.

Kuuntele musiikkiamme, niin ymmärrät, että me olemme tässä sen takia, että teemme v-tun hyvää musiikkia!― Mel C.

Rutiininomaisesti Spaissarit kertovat myös, miten musiikkivideoita voi tehdä halvallakin ja että hittibiisi Wannaben video kuvattiin yhdellä otolla. Matka maailman suosituimmaksi tyttöbändiksi on naisten mukaan alkanut ryysyistä kohti rikkauksia. Tyttöjen tienestit ja rahankäyttö kiinnostavat toimittajaa siinä määrin, että hän saa osakseen muutamat leikkimieliset haukut. Liika puhe rahasta alkaa kaihertaa niin, että Mel C. vie keskustelun urilleen: – Kuuntele musiikkiamme, niin ymmärrät, että me olemme tässä sen takia, että teemme v-tun hyvää musiikkia!

Kommentit