Hyppää pääsisältöön

Viikon Kellari-bändi: Tissinimmarit parhaita saavutuksiamme

YleX:n Uuden musiikin iltavuoro esittelee radiossa ja netissä demoasteella olevia Kellarin bändejä ja artisteja maanantaista torstaihin. Viime viikon parhaaksi Kellari-bändiksi YleX:n musiikkitoimittajat valitsivat Grannies Smoking Pipesin.

Grannies Smoking Pipes // Kuva: YleX Kellari

Viime viikon neljästä Kellari-artistista Uuden musiikin iltavuoron musiikkitoimittajat valitsivat parhaaksi Grannies Smoking Pipesin seuraavin sanoin:

- Ruuasta räppääminen toimii aina. Hyväntuulinen retkue heittää läppää leppoisista läskeistä ja torvet soivat. Yhteinen into tarttuu kuulijaan, räpit hymyilyttävät ja tekemisen meininki kuuluu. Bändin nimi jää mieleen ja herättää myös asiaankuuluvaa hilpeyttä.

Milloin ja miten bändi on perustettu?

- Olemme räppäilleet jo pidemmän aikaa kaljanjuomisen ohessa. Tanskan Hugh Grant on myös ollut rumpuhommissa mukana käytännössä alusta asti. Leipuri-Lassen ja Putteri-Ilkan mukaantulo tapahtui niihin aikoihin, kun voitimme 2012 Livesavo- bändikisa, jonka myötä pääsimme vetämään ensimmäisen keikkamme ikinä Jurassic Rockissa!

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Kolme kirjoitettua tissinimmaria.

Paljonko olette keikkailleet, millainen live-esiintyjä olette?

- Olemme vähän reilun vuoden keikkaileet ja tänä vuonna, loppuvuoden keikat mukaan lukien, olemme vetäneet suunnilleen 20 keikkaa. Eli säännöllisesti keikkaillaan ympäri Suomea. Olemme saaneet tosi paljon hyvää palautetta niiltäkin, jotka eivät räppiä muuten edes kuuntele. Livemeininki on se, mistä meidät tunnetaan!

Mihin bändinä tähtäätte, onko vain harrastus vai haluatteko bändistä ammatin?

- Emme ole vielä jättämässsä siviilitöitä.

Mikä on bändin roolitus biisinteossa?

- Tähän asti sävellyksistä on vastannut pääasiassa John "Billboard Top 2000" Nuutti. Biisit on sitten sovitettu bändin kanssa. Räppärit kirjoittavat omat värssynsä ja katsotaan minkälainen sekametelisoppa siitä tulee.

Onko sanoituksilla tärkeä rooli?

- On, etenkin räpissä. Jos aina menisi hyvin, ei olisi mitään syytä räpätä!

Onko kielellä suuri merkitys?

- Suomella pärjää hyvin, kun ei yritä ottaa koko maailmaa haltuun. Suomenkieli on se, jonka parhaiten osaamme.

Mikä inspiroi teitä musiikillisesti?

- Artistit, jotka vievät genrejä eteenpäin, uskaltavat rikkoa niiden rajoja ja ottaa riskejä! Esimerkiksi Ismo Alanko, Tuomari Nurmio, Paavoharju, Tulenkantajat, Asa & Jätkäjätkät, Koivuniemen Herrat, Jimi Tenor, Teppo Mäkynen, 22-Pistepirkko...

Miltä tuntuu, kun oma biisi soi radiossa?

- Samalta kuin se, kun esikoispoika saa ensimmäistä kertaa jälki-istuntoa. Siitä on ylpeä.

YleX:n Kellarin kautta demoasteella olevat bändit ja artistit voivat saada musiikkiansa radioon. Lue ohjeet ja lähetä oma kappaleesi - tästä aukeaa tie tähtiin – tai vähintäänkin radioaalloille asti!