Hyppää pääsisältöön

Rokumentissa nähdään maailman ensi-ilta - koko ohjelmisto julkistettu

Rockia ja elokuvaa yhdistelevä Rokumentti on julkaissut nettisivuillaan koko ohjelmistonsa. Joensuussa järjestetään myös YleXPop-Klubi!

Jari Halosen ohjaama Kalevala - Uusi aika saa maailman ensi-iltansa Joensuussa. // Kuva: Filmimaailma Oy

Joensuussa 13. - 17. marraskuuta järjestettävän Rokumentti Rock Film Festivalin koko ohjelmisto on julkistettu tapahtuman nettisivuilla. Avauselokuvana nähdään Jari Halosen elokuva Kalevala - Uusi aika. Kyseessä on puhutun elokuvan maailman ensiesitys, jonka vieraiksi saapuvat näyttelijä Olavi Uusivirta ja ohjaaja Halonen. Tapahtuman taiteellinen johtaja, Petri Varis, sanoo, että elokuvan ensi-illan saaminen Joensuuhun on huikeaa.

Festivaalin päätöselokuva on puolestaan Fucking Åmål -leffasta tunnetun Lukas Moodysonin uutuus Me ollaan parhaita. Se kertoo nuorten tyttöjen punkbändistä ja on Fucking Åmålin hengenheimolainen.

Rokumentissa esitetään kaiken kaikkiaan 46 pitkää elokuvaa. Musiikkielokuvia pursuavassa ohjelmistossa nähdään Kalevalan lisäksi toinenkin ensi-ilta. Killing Joke -yhtyeestä kertova The Death and Resurrection Show nimittäin saa Joensuussa Euroopan ensi-iltansa.

Muita festivaalihittejä ovat muun muassa The National -yhtyeestä kertova Mistaken for Strangers, A Band Called Death, The Great Hip Hop Hoax sekä The Stone Roses: Made of Stone.

Tapahtuman musiikillisesta annista vastaavat The Blanko, Von Hertzen Brothers ja Eläkeläiset sekä YleXPop-klubila esiintyvät Sanni, Solonen & Kosola ja YleX:n super-dj Matti Airaksinen.

Lue myös:Rokumentti tarjoaa syntisiä elokuvia ja kovia keikkoja marraskuussa