Hyppää pääsisältöön

PMMP:ltä vielä yksi uusi biisi: Korniuden uhallakin tehty jäähyväislaulu

PMMP päättää kymmenen vuotta kestäneen uransa viikonloppuna Helsingin Jäähallissa. Yhtye julkaisee vielä hittikokoelman ja yhden uuden kappaleen.

PMMP

PMMP:n lauantain ja sunnuntain jäähyväiskeikat ovat loppuunmyydyt. Yhtye julkaisee vielä ennen lopettamista yhden uuden singlen. Valloittamaton-sinkku ilmestyi tänään 25. lokakuuta ja yhtyeen uran suurimmat hitit niputtava _Hitit-_kokoelma julkaistaan 29. marraskuuta. Kokoelmalla on mukana live-DVD ja extroja viime vuosien varrelta.

- Veden varaan -albumin kiertueen päätöskeikat Tavastialla tallennettiin. Valmiiksi asti miksattua ja leikattua materiaalia ei kuitenkaan koskaan julkaistu, ja se jäi vaivaamaan. Emme halunneet jättää sitä arkistoihin makaamaan, kertoo Paula Vesala.

- Julkaisimme juuri syyskuussa 2013 Matkalaulu-kokoelman, jossa yhtyeen livekokoonpanona versioimme itse PMMP:n kappaleita. Silti tuntuu kivalta lykätä vielä ulos perinteinen hitit -pläjäys, jonka kuvittelemme sielumme silmin huoltoasemien hyllyyn. Samalla saamme julkaisun kyytiin tuon arkistojen aarteen eli dvd-materiaalin. Monet ovat sanoneet jäävänsä kaipaamaan PMMP:n keikkoja. Pahimpaan PMMP-ikävään tämä onkin ehkä hyvä lohtu.

Kokoelmalle on kasattu PMMP:n uran suurimmat hitit sekä uusi single Valloittamaton. Live-DVD:llä on puolentoista tunnin keikkataltiointi Helsingin Tavastiaklubilta 27. elokuuta 2010. Mukana on myös ennennäkemättömiä extroja, Matkalaulu II-musiikkivideo sekä uusi Korkeasaari-musiikkivideo.

- Kokoelman viimeisen biisin nimeltään Valloittamaton tekstin kirjoitin vasta tänä kesänä ja lopettajaisia varten. Sen on tuttuun tapaan säveltänyt tuottajamme Jori Sjöroos. Kaiken korniuden uhallakin tai juuri sen takia Valloittamaton on jäähyväislaulu: tämän purren kapteenit ja kapteenittaret lähtevät purjehtimaan kohti uusia seikkailuja, Paula Vesala kommentoi.

Katso alta, miten PMMP jätti jäähyväisiä kesällä Tampereella YleXPopin huikealla keikalla.

PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola
PMMP Ruisrockissa 2013 // Kuva: Tomi Mikola

Lähteet: Sony Music