Hyppää pääsisältöön

Suomen laiskin mies

Miksi kantaa uusi joulukuusi joka vuosi sisään, kun yhdellä ja samalla voi pärjätä yli 30 vuotta? Suomi-ilmiö-ohjelmasarja kävi tapaamassa Suomen laiskimmaksi mieheksi tituleerattua Esa Granrothia Oulussa ”Granlandissa” vuonna 2005.

Muusikko Esa Granroth ymmärtää, että hänellä on varaa olla laiska. Riittää kun tietää omat laadunvaatimukset, jolloin turhat hötkyilyt jää pois. Mies korostaakin, että olla laiska ja laiskottelu on eri asia.

Pieni askel ihmiskunnalle saattaa olla suuri askel Esalle. Väittelyyn oululaista vastaan ei kannata silti lähteä. Esa tarkistaa kuinka korkealla ihminen on väitöksissään suhteellisuuden kautta. Harvoin ihmiset yltävät yli kahden sadan metrin korkeuteen kun matkaa olisi kuuhun saakka.

Suomen laiskimmalle miehelle riittää olennainen: ”Olen siitä erittäin iloinen, että Esa on olemassa”.

Teksti: Antti Majala

Kommentit