Hyppää pääsisältöön

Liemisellä yllättävä musiikkitausta - Muistatko tämän bändin?

Liemisen musiikki ei ole aina ollut pelkkää party timea.

Lieminen

Tääl on Lieminen -nettisensaatiosta tunnettu Lieminen on levyttänyt musiikkia jo vuosia ennen sooloprojektiaan. Letkeästä musiikistaan tunnettu mies soitti kitaraa Suomen Limp Bizkitiksi tituleeratussa KMA -yhtyeessä. Nu metal -bändi levytti yhden albumin ja keikkaili ahkerasti. Yhtyeen musiikki ei ole Liemisen mukaan kuitenkaan kestänyt ajan hammasta.

- Valehtelisin, jos sanoisin, etteivät korvat vähän punota, kun kuuntelen Pommeja-biisiä. Se on aikansa kuvaus. Ehkä se on hyväkin asia, että kokee kehittyneensä musiikintekijänä.

Laulaja soitti aikanaan myös Eurooppaa kiertäneessä hevibändissä Heaven’n’Hell. Sen tuotantoa Lieminen kuuntelee yhä mielellään.

- Nu metal juuret on haudattu, mutta heavy metal on ja pysyy.

Laulamisen lisäksi Lieminen keikkailee nykyään myös DJ:nä ja soittaa keikoillaan tanssikansalle menevää räppiä, soulia ja discoa. Mies nimettiin kuudenneksi YleX:n ja Rumban Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä, mutta ei aijo ottaa paineita tittelistä.

- Se tuli puskista ja olin tosi otettu. Toivottavasti pystyn lunastamaan odotukset. Teen musiikkia kuitenkin rennoin rantein. Jos lähden kelaamaan yhtään, että biisistä pitää tulla tietynlainen, siitä ei tule hyvä. Olen jatkanut samalla mentaliteetilla ja levy on valmistunut näin hyvin.

Liemisen toinen soolokappale julkaistaan ensi kuussa, ja esikoisalbumia kuullaan ensi vuoden alkupuolella.

Vertaile miehen nykyistä tuotantoa vuoden 2001 nu metal-räppiin.

Lue myös:

Tulevaisuuden tusina on täällä taas

Lieminen: Seuraava musiikkivideo on jo valmis

Lieminen: Lähen yleensä tekee biisejä kieli poskella

Lähteet: Himoartistihaastattelu